Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noutati privind Decontul special de taxa pe valoarea adaugata

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Ian. 2011
Tags: anaf, tva, formularul 301

Prin Ordinul presedintelui ANAF nr. 30/2011, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 54/21.01.2011, au fost aduse modificari asupra modelului si continutului formularului 301 ...

Prin Ordinul presedintelui ANAF nr. 30/2011, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 54/21.01.2011, au fost aduse modificari asupra modelului si continutului formularului 301 „Decont special de taxa pe valoarea adaugata” si au fost actualizate instructiunile de completare a decontului special ca urmare a modificarilor aduse articolului 156 indice 3 din Codul Fiscal, referitoare la persoanele care au obligatia depunerii acestui formular. Astfel, in sectiunea contribuabililor care au obligatia sa depuna decontul special de TVA, au fost introduse si achizitiile intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt noi conform art. 125 indice 1 alin. (3) din Codul Fiscal, efectuate de persoanele inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 indice 1 din Codul Fiscal, pentru care se datoreaza taxa pe valoarea adaugata in Romania, incepand cu achizitiile intracomunitare efectuate dupa data de 1 ianuarie 2011.

Pentru aceste achizitii formularul de decont special se depune inainte de inmatricularea in Romania a mijlocului de transport care nu este considerat nou conform prevederilor legale mentionate mai sus si pentru care se datoreaza taxa, dar nu mai tarziu de data de 25 a lunii urmatoare celei in care ia nastere exigibilitatea taxei aferente achizitiei intracomunitare de astfel de mijloace de transport.

Important! Daca in aceeasi luna persoana impozabila efectueaza mai multe achizitii de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform art. 125 indice 1 alin. (3) din Codul Fiscal, taxabile in Romania, aceasta poate depune mai multe deconturi speciale de taxa pentru aceeasi luna, fara a bifa casuta „Declaratie rectificativa”.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noutati privind Decontul special de taxa pe valoarea adaugata ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016