Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sanctiuni nedepunere Declaratia 390 servicii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Nov. 2010
Tags: declaratia 390, prestari de servicii, codul de procedura fiscala, og 2/2001

Irina Coma, valabil la 30-Nov-2010Intrebare: In anul 2010 am primit facturi de publicitate de la Google in fiecare luna. Nu am stiut ca trebuie sa le declar in Declaratia 390. In Declaratia 300 le-am ...

Irina Coma, valabil la 30-Nov-2010

Intrebare: In anul 2010 am primit facturi de publicitate de la Google in fiecare luna. Nu am stiut ca trebuie sa le declar in Declaratia 390. In Declaratia 300 le-am trecut lunar la randul 7. Aceste facturi erau in suma de 55.000 ron. In luna august le-am trecut din nou in decont 300 la randurile:
- 7
- 7.1
- 7.1.1

si le-am declarat in Declaratia 390 din pacate la achizitii de bunuri si nu la servicii. 

Care sunt sanctiunile?

Pune si tu o intrebare Specialistilor in Fiscalitate
Detalii Click Aici

Raspuns:
Pentru nedeclararea in Declaratia 390 a  facturilor de publicitate primite in cursul anului 2010 – Codul de procedura fiscala prevede, la art. 219’ sanctiuni, dupa cum urmeaza:
 


"Contraventii in cazul declaratiilor recapitulative (n.n. declara tia 390)

(1) Constituie contraventie nedepunerea la termenele prevazute de lege a declaratiilor recapitulative (n.n. declaratia 390) reglementate la titlul VI din Legea 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, sau depunerea de astfel de declaratii cu sume incorecte ori incomplete.

(2) Fapta prevazuta la alin. (1) se sanctioneaza cu amenda de 2% din suma totala a achizitiilor/livrarilor intracomunitare de bunuri nedeclarate sau, dupa caz, din diferentele nedeclarate rezultate ca urmare a declaratiilor incorecte ori incomplete.

(3) Nu se sanctioneaza contraventional persoanele care corecteaza declaratiile recapitulative (n.n. declaratia 390) pana la implinirea termenului legal de depunere a acestora.

(4) Nu se sanctioneaza contraventional persoanele care, ulterior termenului legal de depunere, corecteaza declaratiile (n.n. declaratia 390) ca urmare a unui fapt neimputabil persoanei impozabile.

(5) Amenda prevazuta la alin. (2) se reduce cu 50% in situatia in care persoana impozabila corecteaza declaratia recapitulativa (n.n. declaratia 390) pana la termenul legal de depunere a urmatoarei declaratii recapitulative (n.n. declaratia 390).

(6) Dispozitiile art. 221 alin. (1) și (5) se aplica in mod corespunzator.

Se retine ca aplicarea sanctiunii  se face conform procedurii stabilite de OG 2/2001 – privind regimul contraventiilor, situatie prevazuta expres in codul de procedura fiscala, fapt ce va da dreptul fie sa solicitati un avertisment, caz la latitudinea organului fiscal, fie sa platiti jumatate din amenda in 48 de ore.
 
Pentru luna august va trebui sa intocmiti o Declaratie rectificativa a Declaratiei 390 – eliminand de la operatiuni cu cod A  - achizitia de servicii si declarand-o corect la achizitii intracomunitare de servicii cu cod S. Declaratia rectificativa aferenta lunii august va cuprinde toate operatiunile declarate initial.
 
In decontul de TVA operatiunile de achizitii servicii intracomunitare trebuiau inscrise in fiecare luna in care ati avut asemenea cazuri (sau trimestrial – daca aveti ca perioada fiscala trimestrul calnedaristic), la rd. 7, 7.1., 7.1.1, respectiv 19,19.1, 19.1.1.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sanctiuni nedepunere Declaratia 390 servicii ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016