Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce regim TVA se aplica la o prestare intracomunitara de servicii? Societatile apartin aceluiasi holding

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Mai. 2015 Exclusiv
Tags: regim tva, prestare intracomunitara, societate, d390, tva, sume, comision, holding

In cazul de mai jos, societatile A din Romania si B din Cehia apartin aceluiasi holding. SC B din Cehia este furnizor de marfa pentru SC A din Romania. Societatea A primeste de la furnizorul B din Cehia un procent de x % din valoarea vanzarilor efectuate de acesta pe teritoriul Romaniei (mai explicit din valoarea vanzarilor efectuate direct pe teritoriul Romaniei). SC A primeste semestrial valoarea vanzarilor de la SC B, urmand sa emita o factura (cv x % conform anexa) in Euro catre SC B din Cehia.


Ce regim de taxare se aplica in acest caz din punct de vedere TVA pentru astfel de tranzactii? Se declara in declaratia 390?

Se declara in declaratia 300 la rd 7 si 7.1 si respectiv 20 si 20.1, iar in declaratia 390 la P. Societatea A din Romania emite factura catre B din Cehia.

Vom stabili insa, in continuare, daca se va scadea aceasta valoare a bonificatiei din valoarea achizitiilor rd 7 si 20 din decontul de TVA, formular 300, si daca in Declaratia 390 se va trece la prestari?

Intelegem ca societatea A din Romania realizeaza o prestare de servici de comision catre societatea B din Cehia. Societatea A realizeaza o prestare intracomunitara de servicii, neimpozabila in Romania. Factura se emite fara TVA conform art. 133 alin. (2) din Codul fiscal si se raporteaza in D300 la randurile 3 si 3.1 iar in D390 pe cod P.
 
Conform OPANAF 1790/2012, la randul 3.1 – se inscriu informatiile preluate din jurnalul de vanzari, privind baza de impozitare pentru serviciile pentru care se aplica prevederile art. 133 alin.(2) din Codul fiscal, altele decat cele scutite de TVA in statul membru in care acestea sunt impozabile, prestate catre persoane impozabile nestabilite in Romania, dar stabilite in Comunitate, pentru care exigibilitatea  intervine in perioada de raportare, precum si ajustarile bazei de impozitare prevazute la art. 138 din Codul fiscal  pentru care exigibilitatea taxei intervine in perioada de raportare, conform art. 1342 alin.(9) din Codul fiscal.
 
Aceasta operatiune nu se declara pe randurile 7 si 20. Pe randurile 7 si 20 se declara achizitiile, nu prestarile.

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Bogdan Costea, consultant fiscal



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce regim TVA se aplica la o prestare intracomunitara de servicii? Societatile apartin aceluiasi holding":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016