Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Guvernul a aprobat in data de 30 martie 2022 finantarea cu suma de 161.034.000 de lei, pentru o perioada de 24 luni, a patru programe de interes national pentru dezvoltarea de servicii sociale integrate destinate persoanelor varstnice, conform unui comunicat de presa al Min. Muncii.
Actul normativ aprobat prevede si dezvoltarea de competente digitale, nu numai pentru persoanele varstnice, ci si pentru ingrijitorii informali ai acestora si personalul din serviciile sociale de ingrijire pe termen lung, precum si utilizarea de diverse dispozitive destinate persoanelor dependente, inclusiv lucrul cu cainii utilitari, dar si infiintarea de retele comunitare voluntare de sprijin pentru prevenirea izolarii sociale, activitati de comunicare si monitorizare etc.
Banii necesari pentru finantarea proiectelor depuse in cadrul celor patru programe nationale provin din bugetul de stat, prin bugetul alocat Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, in limita fondurilor bugetare aprobate cu aceasta destinatie. Suma prevazuta in legea bugetului de stat pentru acest an se ridica la 48.687.000 de lei, pentru anul 2023 - 80.517.000 de lei, iar pentru anul 2024 - 31.830.000 de lei.
Pot depune proiecte serviciile publice de asistenta sociala din comunele si orasele sub 20.000 de locuitori si furnizorii de servicii sociale privati, fara scop lucrativ, respectiv asociatii, fundatii si culte recunoscute in Romania. Evaluarea ?i selectia de proiecte revine Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, in baza unei metodologii aprobate, prin ordin de ministru, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a hotararii Guvernului.
Hotararea Guvernului mai stabileste ca cererile de finantare se depun individual sau in parteneriat cu furnizori publici ori privati de servicii sociale, iar implementarea ?i controlul fondurilor alocate urmeaza sa fie monitorizate de agentiile teritoriale pentru plati ?i inspectie sociala.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Sursa: ANAF
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
14 obligatii pentru toate unitatile de invatamant si elevi in contextul desfasurarii cursurilor pe timpul pandemiei Covid-19 (Informare ITM)Codul fiscal 2008 - Capitolul XI. Facilitati comune - art. 284-286572 milioane de euro pentru combaterea saraciei si excluziunii socialeComunicat MPF: Cum va arata in concret bugetul pe 2015!Scutiri si prevederi referitoare la taxele speciale in Noul Cod fiscal 2016Ultimele articole
Impozitul auto: cum se calculeaza si unde il platestiAu fost majorate standardele de cost pentru serviciile sociale destinate categoriilor vulnerabile ( Hotarare de Guvern)Achizitie apartament. Cum procedam privind impozitul pe cladiri?Codul fiscal 2011 - Titlul IXCodul Fiscal 2010 TITLUL IX - Capitolul XI - Facilitati comuneAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"