Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Patru programe de interes national pentru dezvoltarea serviciilor sociale destinate persoanelor varstnice, aprobate de Guvern

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 31 Mar. 2022
Patru programe de interes national pentru dezvoltarea serviciilor sociale destinate persoanelor varstnice, aprobate de Guvern
Tags: programe de interes national, servicii sociale, persoane varstnice

Guvernul a aprobat in data de 30 martie 2022 finantarea cu suma de 161.034.000 de lei, pentru o perioada de 24 luni, a patru programe de interes national pentru dezvoltarea de servicii sociale integrate destinate persoanelor varstnice, conform unui comunicat de presa al Min. Muncii.

In total, vor fi infiintate 100 de centre de servicii sociale fara cazare, pentru persoanele varstnice. Se estimeaza ca aproximativ 5.400 de persoane vor beneficia de servicii comunitare la domiciliu, de acordarea hranei, de ingrijire personala, recuperare si reabilitare functionala, ori de consiliere sociala si psihologica.

Actul normativ aprobat prevede si dezvoltarea de competente digitale, nu numai pentru persoanele varstnice, ci si pentru ingrijitorii informali ai acestora si personalul din serviciile sociale de ingrijire pe termen lung, precum si utilizarea de diverse dispozitive destinate persoanelor dependente, inclusiv lucrul cu cainii utilitari, dar si infiintarea de retele comunitare voluntare de sprijin pentru prevenirea izolarii sociale, activitati de comunicare si monitorizare etc.

Banii necesari pentru finantarea proiectelor depuse in cadrul celor patru programe nationale provin din bugetul de stat, prin bugetul alocat Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, in limita fondurilor bugetare aprobate cu aceasta destinatie. Suma prevazuta in legea bugetului de stat pentru acest an se ridica la 48.687.000 de lei, pentru anul 2023 - 80.517.000 de lei, iar pentru anul 2024 - 31.830.000 de lei.

Pot depune proiecte serviciile publice de asistenta sociala din comunele si orasele sub 20.000 de locuitori si furnizorii de servicii sociale privati, fara scop lucrativ, respectiv asociatii, fundatii si culte recunoscute in Romania. Evaluarea ?i selectia de proiecte revine Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, in baza unei metodologii aprobate, prin ordin de ministru, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a hotararii Guvernului.

Hotararea Guvernului mai stabileste ca cererile de finantare se depun individual sau in parteneriat cu furnizori publici ori privati de servicii sociale, iar implementarea ?i controlul fondurilor alocate urmeaza sa fie monitorizate de agentiile teritoriale pentru plati ?i inspectie sociala.
In prezent, in registrul serviciilor sociale sunt inregistate 5.234 servicii sociale licentiate, din care 1.652 destinate persoanelor varstnice, cele mai multe fiind camine.


Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Patru programe de interes national pentru dezvoltarea serviciilor sociale destinate persoanelor varstnice, aprobate de Guvern":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016