Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Un IMM cu 2 salariati ce platea ca taxa tv 15 lei / luna a primit o notificare in care se specifica ca suma ce trebuie platita incepand cu 01.01.2010 este de 50 lei/luna intrucat nu mai exista ...
Un IMM cu 2 salariati ce platea ca taxa tv 15 lei / luna a primit o notificare in care se specifica ca suma ce trebuie platita incepand cu 01.01.2010 este de 50 lei/luna intrucat nu mai exista notiunea de microintreprindere, acestea devenind platitoare de impozit pe profit. Care este suma de plata? 50 sau 15 lei ca taxa tv?
Potrivit art. 3 alin. (2) din H.G. nr. 978/2003 privind taxa pentru serviciul public de televiziune, persoanele juridice cu sediul in Romania, inclusiv filialele acestora, precum si sucursalele si celelalte subunitati ale lor fara personalitate juridica si sucursalele sau reprezentantele din Romania ale persoanelor juridice straine, au obligatia sa plateasca o taxa lunara pentru serviciul public de televiziune.
Cuantumul taxei lunare pentru serviciul public de televiziune este prevazut in anexa la aceasta hotarare. Potrivit anexei, suma de 15 lei pe luna reprezentand taxa pentru serviciul public de televiziune este valabila doar pentru microintreprinderi.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Manual de politici contabile - Stick USB
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Intrucat microintreprinderile nu mai exista incepand cu 1 ianuarie 2010, implicit si taxa de 15 lei valabila pentru microintreprinderi nu mai este de actualitate.
In aceste conditii, incepand din 1 ianuarie 2010 aveti de achitat o taxa pentru serviciul public de televiziune in cuantum de 50 lei pe luna.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cum se declara TVA-ul de import in SAF-TCum se face completarea campului Plati/Metode de plati in SAF-TSunt sanse mici de renuntare la plata in avans a TVAArticole similare
Se intoarce taxa de 3% pentru companii?CNIPMMR solicita aplicarea noii taxe de impozitare a cladirilor incepand cu 1 ianuarie 2017Obiectivele intreprinderilor mici si mijlocii. AnalizaProgramul START 2015: A fost publicata lista dosarelor admiseProiect OUG: Infiintarea, organizarea si functionarea agentiilor pentru intreprinderi mici si mijlocii, atragere de investitii si promovare a exportuluiUltimele articole
Declaratia Unica 2025. Doua schimbari majore, adoptate de Guvern!Noi masuri fiscale, adoptate de Guvern! D212 inteligenta, norme impozit micro si pe profit, sprijinirea IMM-urilorGuvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliSprijin financiar pentru firme, de pana la 450 milioane de euro. Pana cand se depun cererileDecont precompletat e-TVA. Patronii IMM-urilor din Romania cer amanarea e-TVAAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"