Atentie contabili!


Modificari importante privind TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Proiect de ordin privind cererea de rambursare a TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Infotva.ro la 09 Iun. 2010
Tags: anaf, cerere de rambursare a tva

Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Poiect O R D I N nr. ...... privind depunerea prin mijloace electronice a formularului (318) Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru ...

Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Poiect

O R D I N nr. ......

privind depunerea prin mijloace electronice a formularului (318) „Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, depusa potrivit art.1472 alin. (2) din Codul fiscal” si a formularului (319) „Declaratie de ajustare a pro-ratei, potrivit dispozitiilor art.1472 alin.(2) din Codul fiscal si ale pct.491 alin.(8) din normele metodologice” in temeiul art.12 alin.(3) din Hotararea Guvernului nr.109/2009 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul art.1472 alin.(2) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si al punctului 491 din Normele metodologice de aplicare a Titlului VI „Taxa pe valoarea adaugata” din Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul art.83 si al art.228 alin.(21) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul

O R D I N

Art. 1 – Formularul (318) „Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, depusa potrivit art.1472 alin.(2) din Codul fiscal” si formularul (319) „Declaratie de ajustare a pro-ratei, potrivit dispozitiilor art.1472 alin.(2) din Codul fiscal si ale pct.491 alin.(8) din normele metodologice”, aprobate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.3/2010, se depun prin intermediul portalului electronic pus la dispozitie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Art. 2 – Semnarea formularelor prevazute la art.1 se realizeaza prin utilizarea certificatului digital calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat in conditiile Legii nr.455/2001 privind semnatura electronica.

Art. 3 – Utilizarea certificatelor digitale calificate, emise in conditiile Legii nr.455/2001 se face potrivit dispozitiilor Capitolului III din Ordinul ministrului finantelor publice nr.858/2008 privind depunerea declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 4 – Persoana fizica straina, care nu are obligatia inregistrarii fiscale in Romania si care solicita inregistrarea certificatului digital calificat pentru depunerea formularelor prevazute la art.1 inscrie, in rubrica „CNP” din „Documentul de confirmare a certificatului digital calificat” si in rubrica „CNP/NIF” din formularul (150) „Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat”, un cod alfa-numeric format din data nasterii si codul ISO 3166 - alpha 2 al tarii de rezidenta.

Art. 5 – (1) Persoana imputernicita pentru depunerea formularelor prevazute la art.1 transmite formularul (150) „Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat” la organul fiscal competent pentru administrarea contribuabilului, la registratura sau prin posta cu confirmare de primire.

(2) Cererea prevazuta la alin.(1) se transmite insotita de documentul de identitate al persoanei fizice care solicita dreptul de utilizare a certificatului digital calificat, in original sau in copie legalizata, precum si de documentul eliberat de contribuabilul pentru care se depun formularele prevazute la art.1, din care rezulta dreptul solicitantului de a semna respectivele formulare pentru contribuabil, in original sau copie legalizata.

Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate

Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate

Vezi detalii

Autoturisme pe firma. Regim fiscal-contabil

Autoturisme pe firma. Regim fiscal-contabil

Vezi detalii

Modele editabile pentru Calculatia Costurilor!

Modele editabile pentru Calculatia Costurilor!

Vezi detalii

(3) Pentru documentele de la alin.(2) emise intr-o limba straina se aplica prevederile art.8 alin.(2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 6 – Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, precum si directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 7 – Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Emis la Bucuresti, la ..........................

PRESEDINTE,
SORIN BLEJNAR

Autor: Infotva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Proiect de ordin privind cererea de rambursare a TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate

Atentie contabili!

Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016