Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Poiect O R D I N nr. ...... privind depunerea prin mijloace electronice a formularului (318) Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru ...
Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Poiect
O R D I N nr. ......
privind depunerea prin mijloace electronice a formularului (318) „Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, depusa potrivit art.1472 alin. (2) din Codul fiscal” si a formularului (319) „Declaratie de ajustare a pro-ratei, potrivit dispozitiilor art.1472 alin.(2) din Codul fiscal si ale pct.491 alin.(8) din normele metodologice” in temeiul art.12 alin.(3) din Hotararea Guvernului nr.109/2009 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul art.1472 alin.(2) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si al punctului 491 din Normele metodologice de aplicare a Titlului VI „Taxa pe valoarea adaugata” din Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul art.83 si al art.228 alin.(21) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul
O R D I N
Art. 1 – Formularul (318) „Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, depusa potrivit art.1472 alin.(2) din Codul fiscal” si formularul (319) „Declaratie de ajustare a pro-ratei, potrivit dispozitiilor art.1472 alin.(2) din Codul fiscal si ale pct.491 alin.(8) din normele metodologice”, aprobate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.3/2010, se depun prin intermediul portalului electronic pus la dispozitie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.
Art. 2 – Semnarea formularelor prevazute la art.1 se realizeaza prin utilizarea certificatului digital calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat in conditiile Legii nr.455/2001 privind semnatura electronica.
Art. 3 – Utilizarea certificatelor digitale calificate, emise in conditiile Legii nr.455/2001 se face potrivit dispozitiilor Capitolului III din Ordinul ministrului finantelor publice nr.858/2008 privind depunerea declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 4 – Persoana fizica straina, care nu are obligatia inregistrarii fiscale in Romania si care solicita inregistrarea certificatului digital calificat pentru depunerea formularelor prevazute la art.1 inscrie, in rubrica „CNP” din „Documentul de confirmare a certificatului digital calificat” si in rubrica „CNP/NIF” din formularul (150) „Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat”, un cod alfa-numeric format din data nasterii si codul ISO 3166 - alpha 2 al tarii de rezidenta.
Art. 5 – (1) Persoana imputernicita pentru depunerea formularelor prevazute la art.1 transmite formularul (150) „Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat” la organul fiscal competent pentru administrarea contribuabilului, la registratura sau prin posta cu confirmare de primire.
(2) Cererea prevazuta la alin.(1) se transmite insotita de documentul de identitate al persoanei fizice care solicita dreptul de utilizare a certificatului digital calificat, in original sau in copie legalizata, precum si de documentul eliberat de contribuabilul pentru care se depun formularele prevazute la art.1, din care rezulta dreptul solicitantului de a semna respectivele formulare pentru contribuabil, in original sau copie legalizata.
(3) Pentru documentele de la alin.(2) emise intr-o limba straina se aplica prevederile art.8 alin.(2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 6 – Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, precum si directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Art. 7 – Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Emis la Bucuresti, la ..........................
PRESEDINTE,
SORIN BLEJNAR

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Lista seminariilor web pentru septembrie 2024, publicata de ANAF. Temele sunt diverseIn ce conditii cumparatorul poate refuza plata daca nu a primit bon fiscalImpozitarea veniturilor din strainatate: Ce trebuie sa stii si cum te poate ajuta un avocat fiscalIn atentia persoanele inregistrare in scopuri de TVAANAF: Ref. la prejudiciul adus statului din sustragerea de la plata TVA!Ultimele articole
D406 in 2025. Cum se inregistreaza in D406 serviciile intracomunitareSponsorizare ONG. 3 studii de caz utile contribuabililorSemnatura electronica. Ce valabilitate are semnatura electronicaControale ANAF pe TVA. In ce conditii poate fi ANULAT un act fiscal impus de autoritatiDecont precompletat E-TVA: Brosura ANAF contine modelul decontului si a raportului + alte date esentialeArticole similare
Studiu de caz: Achizitii de combustibil si piese de schimbSe mareste considerabil din 2016 termenul pentru rambursarea TVA. Ce alte modificari sunt incluse in Noul Cod de Procedura Fiscala?Se mai poate recupera TVA-ul daca firma a devenit neplatitoare de TVA de la 1 februarie?Studiu de caz: Poate fi dedus TVA-ul aferent unei finantari prin Programul de cooperare Romano-Elvetian?Procedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriuUltimele articole
Rambursarea TVA intr-un cont bancar din alt stat membru30 septembrie este termenul limita de depunere a Formularului 318 (CERERE DE RAMBURSARE A TVA) - Instructiuni pentru completarea luiRefacturare cost combustibil catre un cumparator persoana nerezidenta. Cum procedam?Restituirea TVA pentru achizitii de bunuri si servicii din state membre. Cum procedam?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"