Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministerul Sanatatii ia in calcul posibilitatea infiintarii unei Comisii de specialisti care sa aprobe decontarea medicamentelor pentru indicatii terapeutice neincluse in rezumatul caracteristicilor produsului (off label), anunta reprezentantii Ministerului, intr-un comunicat de presa remis luni.
In prezent, costurile acestor medicamente sunt suportate de catre pacienti. Rolul Comisiei va fi acela de a analiza situatia fiecarui pacient care are nevoie de administrarea unor medicamente pentru indicatiile terapeutice neincluse in caracteristicile produsului, in cazul unor afectiuni pentru care nu exista alte alternative terapeutice sau atunci cand pacientul are contraindicatie la alternativele terapeutice existente si identificarea masurilor necesare pentru asigurarea accesibilitatii tratamentului.Luni, la solicitarea Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice, Ministerul Sanatatii a organizat o dezbatere publica, la care au participat reprezentanti ai producatorilor, distribuitorilor de medicamente, dar si ai pacientilor, tema fiind chiar acest proiect.
„Este vorba in special de pacientii cu boli rare. Exista pacienti care nu au nicio sansa la tratament daca nu infiintam aceasta Comisie si daca nu o facem sa functioneze. Stiu ca sunt temeri legate de bugete sau farmacovigilenta, dar pe care le putem depasi. Sunt povesti de viata, sunt oameni care nu au bani suficienti sa isi plateasca acest tratament. Sa le dam dreptul la viata. Sa le dam o sansa si sa monitorizam cat mai bine reactiile adverse, daca ele exista. Eu spun ca sunt temeri justificate, dar nu atat de justificate incat sa refuzam dreptul la viata unor pacienti”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, in timpul dezbaterii publice.
Sorina Pintea Ministrul a mai adaugat ca institutia pe care o conduce va analiza si va tine cont de propunerile si observatiile venite din partea tuturor celor interesati si implicati pe acest subiect.
Dupa ce observatiile vor fi preluate, in urma unei analize a specialistilor, proiectul de Ordin al ministrului Sanatatii va fi repus in dezbatere publica.
Proiectul de Ordin al ministrului Sanatatii poate fi consultat pe site-ul Ministerului Sanatatii, la sectiunea „Transparenta Decizionala”.
Cartea Verde a Contabilitatii
Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Taxare 2025 Noutatile Codului fiscal
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Subinchirierea. Ce TRATAMENT CONTABIL si fiscal se aplica?Cheltuieli servicii avocat pentru reprezentare in instanta. Ce TRATAMENT CONTABIL si fiscal se aplica?Ce TRATAMENT CONTABIL si fiscal se aplica pentru penalitati contract prestari servicii?Operatiune de achizitie urmata de export. Ce TRATAMENT CONTABIL si fiscal aplicam?Peste 600.000 de entitati economice afectate de OMFP 1802/2014Ultimele articole
Decontarea transportului pentru salariati: aspecte contabile si fiscale in gestionarea cheltuielilor de transportAchizitie intracomunitara de bunuri fara factura. TRATAMENT CONTABIL si fiscalFacilitati fiscale pentru companiile care ofera ajutor umanitar, conform OUG 20/2022TRATAMENT CONTABIL si fiscal TVA pentru importul de bunuri. Baza de impozitare in vamaTRATAMENT CONTABIL si fiscal aplicabil la vanzarea mijloacelor fixe neamortizate integralAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"