Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiect: Medicamentele pentru indicatii terapeutice ar putea fi decontate de stat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 25 Sep. 2018
Tags: decontare medicamente, medicamente terapeutice, tratament contabil

Ministerul Sanatatii ia in calcul posibilitatea infiintarii unei Comisii de specialisti care sa aprobe decontarea medicamentelor pentru indicatii terapeutice neincluse in rezumatul caracteristicilor produsului (off label), anunta reprezentantii Ministerului, intr-un comunicat de presa remis luni.

In prezent, costurile acestor medicamente sunt suportate de catre pacienti. Rolul Comisiei va fi acela de a analiza situatia fiecarui pacient care are nevoie de administrarea unor medicamente pentru indicatiile terapeutice neincluse in caracteristicile produsului, in cazul unor afectiuni pentru care nu exista alte alternative terapeutice sau atunci cand pacientul are contraindicatie la alternativele terapeutice existente si identificarea masurilor necesare pentru asigurarea accesibilitatii tratamentului.

Luni, la solicitarea Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice, Ministerul Sanatatii a organizat o dezbatere publica, la care au participat reprezentanti ai producatorilor, distribuitorilor de medicamente, dar si ai pacientilor, tema fiind chiar acest proiect.

„Este vorba in special de pacientii cu boli rare. Exista pacienti care nu au nicio sansa la tratament daca nu infiintam aceasta Comisie si daca nu o facem sa functioneze. Stiu ca sunt temeri legate de bugete sau farmacovigilenta, dar pe care le putem depasi. Sunt povesti de viata, sunt oameni care nu au bani suficienti sa isi plateasca acest tratament. Sa le dam dreptul la viata. Sa le dam o sansa si sa monitorizam cat mai bine reactiile adverse, daca ele exista. Eu spun ca sunt temeri justificate, dar nu atat de justificate incat sa refuzam dreptul la viata unor pacienti”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, in timpul dezbaterii publice.

Sorina Pintea Ministrul a mai adaugat ca institutia pe care o conduce va analiza si va tine cont de propunerile si observatiile venite din partea tuturor celor interesati si implicati pe acest subiect.

Dupa ce observatiile vor fi preluate, in urma unei analize a specialistilor, proiectul de Ordin al ministrului Sanatatii va fi repus in dezbatere publica.

Proiectul  de Ordin al ministrului Sanatatii poate fi consultat pe site-ul Ministerului Sanatatii, la sectiunea „Transparenta Decizionala”.

Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proiect: Medicamentele pentru indicatii terapeutice ar putea fi decontate de stat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016