Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In luna august, preturile de consum au crescut cu 5,1%, comparativ cu aceeasi perioada din 2017, potrivit unui comunicat de presa remis, marti, de Institutul National de Statistica (INS).
Aceasta crestere este rezultatul majorarii cu 6,78% a preturile la marfurile nealimentare, cu 4,15% a celor alimentare si cu 2,61% a serviciilor.
De asemenea, comparativ cu finalul lunii decembrie 2017, preturile erau cu 2,22% mai mari in luna august, rezultatul majorarii cu 3,21% a preturilor la marfurile nealimentare, cu 1,56% a serviciilor si cu 1,23% a marfurilor alimentare.
Studiul realizat de INS mai arata si ca preturile s-au majorat cu 0,28%, in august, comparativ cu iulie, pe fondul cresterii cu 0,66% a preturile la marfurile nealimentare si cu 0,13% a serviciilor, desi marfurilor alimentare au scazut cu -0,17%.
Comparativ cu luna iulie a anului curent, in august, indicele produselor de consum (IPC) fara preturile la bauturi alcoolice si tutun a crescut cu 0,3%, IPC fara combustibili a crescut cu 0,32%, dar a scazut IPC fara preturile la produsele ale caror preturi sunt reglementate cu -0,05%. De asemenea, in aceeasi perioada, IPC fara preturile la legume, fructe (din septembrie 2014, grupa de fructe include pe langa fructele proaspete si citricele si alte fructe meridionale), oua, combustibili si produsele ale caror preturi sunt reglementate (produse ale caror preturi sunt reglementate), bauturi si tutun a crescut cu 0,1%, iar IPC fara preturile la legume, fructe, oua, combustibili si produsele ale caror preturi sunt reglementate s-a majorat cu 0,09%.
In august 2018, rata anuala calculata pe baza indicelui armonizat al preturilor de consum (IAPC) a fost de 4,7%.
Cartea verde a contabilitatii
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
„Rata medie a inflatiei in ultimele 12 luni (septembrie 2017 – august 2018) fata de precedentele 12 luni (septembrie 2016 – august 2017), calculata pe baza IPC, este 4,2%. Determinata pe baza IAPC, rata medie este 3,5%”, se mai arata in comunicatul citat.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Contribuabilii care aplica reglementarile contabile conforme cu Standardele internationaleCresterea TVA, eliminarea subventiilor si inundatiile ar putea duce inflatia la 8%BNR vine cu vesti bune: scad dobanzile la creditele in lei pe viitorRata dobanzii de politica monetara ramane la 6,25% pe anStudiu de caz: Regimul fiscal aplicat cheltuielilor de executareUltimele articole
Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaDin 1 ianuarie 2023 punctul de pensie va creste cu 12,5%. Va fi acordat si un sprijin suplimentar pentru persoanele cu pensii foarte miciNedepunerea la timp a Raportarilor Contabile la 30 iunie 2022 se sanctioneaza conform Legii 81/1991Modul de calcul pentru impozitul pe cladiri si terenuri va fi schimbat de la anul, iar anumite termene vor fi prorogateFirmele care NU platesc salariile la timp vor fi amendate cu pana la 10.000 de leiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"