Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reminder ITM! Sprijin financiar pentru zilieri, conform OUG 132/2020

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Nov. 2020 Exclusiv
Tags: oug 132/2020, sprijin financiar pentru zilieri

Inspectoratul Teritorial de Munca Salaj reaminteste beneficiarilor de lucrari cu zilieri ca in Monitorul Oficial numarul 720 din data de 10.08.2020 a fost publicata Ordonanta de Urgenta 132/2020 menita sa adopte o serie de masuri de sprijin financiar precum si pentru a stimula angajarea persoanelor care si-au pierdut locul de munca.

Potrivit actului normativ se acorda un ajutor financiar pentru zilierii care isi desfasoara activitatea in unul din domeniile de activitate prevazute la art. 13 din Legea nr. 52/2011. Este vorba despre domenii precum:
 
-agricultura, silvicultura, pescuit;
 
-cresterea si reproductia animalelor ;
 
-alimentatie (catering) pentru evenimente;
 
-restaurante;
 
-baruri si alte activitati de servire a bauturilor;
 
-hoteluri si alte facilitati de cazare.
 
Ajutorul consta in acordarea unei sume de 35% din remuneratia cuvenita pentru ziua de munca pentru o perioada de 3 luni, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2020, la alegerea beneficiarului de lucrari, cu conditia ca activitatea acestuia sa fi fost afectata de intreruperea sau restrangerea activitatii ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2.
 
In ceea ce priveste suma mai sus mentionata, aceasta se acorda de catre beneficiarul de lucrari din bugetul propriu, la momentul platii contravalorii muncii zilnice, urmand ca mai apoi sa fie decontata de catre acesta din bugetul de stat, in baza unei cereri si a unei liste cu persoanele care au beneficiat de acordarea acestor sume. Documentele anterior mentionate se depun de catre beneficiarul de lucrari spre decontare in format electronic, pana pe 5 ale lunii urmatoare pentru luna anterioara.
 
"Suma (…) se acorda de catre beneficiarul de lucrari, din bugetul propriu, la momentul platii contravalorii muncii zilnice, si, ulterior, se deconteaza integral, la cererea acestuia, pentru persoanele pentru care a fost platita, de la bugetul de stat alocat Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, prin Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala si agentiile pentru plati si inspectie sociala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti", se stipuleaza in OUG nr. 132/2020.
 
Institutia reaminteste faptul ca registrul electronic de evidenta a zilierilor a devenit obligatoriu de la 25 iulie 2020. Precizam, ca pot avea calitate de beneficiar a muncii prestate de zilieri, urmatoarele entitati: persoana juridica, persoana fizica autorizata, intreprinderea individuala si intreprinderea familiala. Totodata, pot desfasura activitati necalificate cu caracter ocazional (in regim zilier), atat cetatenii romani cat si cetatenii straini care au capacitate de munca.

Sursa: ITM Salaj
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reminder ITM! Sprijin financiar pentru zilieri, conform OUG 132/2020":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016