Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Forumul Economic Mondial (WEF) a prezentat joi Raportul Competitivitatii Globale 2020-2011, in editia din acest an Romania ocupand locul 67, in scadere cu trei locuri fata de pozitia 64 ocupata anul ...
Forumul Economic Mondial (WEF) a prezentat joi Raportul Competitivitatii Globale 2020-2011, in editia din acest an Romania ocupand locul 67, in scadere cu trei locuri fata de pozitia 64 ocupata anul trecut.
Scorul general obtinut de Romania este de 4,16 puncte, pe o scala de la unu la sapte. Inaintea Romaniei se afla tari precum Barbados (43), Muntenegru (49), Ungaria (52), Panama (53), Azerbaidjan (57), Slovacia (60), Sri Lanka (62) si Rusia (63). Romania devanseaza insa Bulgaria (71) si Ucraina (89).
In randul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, Romania se plaseaza pe locul 24, un scor mai slab obtinand doar Letonia (locul 70), Bulgaria (71) si Grecia (83).
In topul celor mai competitive state din lume, Elvetia si-a pastrat pozitia de lider mondial (cu un scor de 5,63 de puncte), in timp ce SUA au cazut de pe locul doi pe locul patru, fiind devansata de Suedia (locul doi) si Singapore (locul trei). Pe locurile urmatoare se situeaza Germania, Japonia, Finlanda, Olanda, Danemarca si Canada.
Cartea verde a contabilitatii
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Forumul Economic Mondial a fost creat in ianuarie 1971, cand mai multi oameni de afaceri europeni s-au intalnit pentru prima oara sub patronajul Comisiei Europene. Reuniunea, denumita Forumul pentru Managementul European, a avut loc la Davos (Elvetia) si a fost prezidata de germanul Klaus Schwab, pe atunci profesor la Universitatea din Geneva.
Pana in 1976, Forumul pentru Managementul European s-a bazat pe un sistem de parteneriat incheiat cu mai multe firme, asa-numitele 1.000 de companii de prim rang din lume. In 1987, organizatia nonguvernamentala si-a schimbat numele in Forumul Economic Mondial. Sursa: AGERPRES
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Studiu de caz: Regimul TVA aferent unui training desfasurat in UEStudiu de caz: Obligatiile fiscale aferente asocierii fara personalitate juridicaOpANAF 3622 si noile formulare pentru impozitul pe venit si CASInregistrarea TVA a unei facturi din UEAIC autoturism second-hand. Ce obligatii revin cumparatorului neinregistrat in regim normal?Ultimele articole
Este OFICIAL! Regulile privind calculul taxelor locale se amana pana pe 1 ianuarie 2026Cum trebuie declarat impozitul pe profit pentru trim. III 2024. Speta importantaImplementare sistem E-Sigiliu. Este deja in vigoare din ianuarie 2024?Pragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Tichete de masa salariati cu CIM partial. Beneficiaza de aceleasi drepturi ca cei cu CIM normal?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"