Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Forumul Economic Mondial (WEF) a prezentat joi Raportul Competitivitatii Globale 2020-2011, in editia din acest an Romania ocupand locul 67, in scadere cu trei locuri fata de pozitia 64 ocupata anul ...
Forumul Economic Mondial (WEF) a prezentat joi Raportul Competitivitatii Globale 2020-2011, in editia din acest an Romania ocupand locul 67, in scadere cu trei locuri fata de pozitia 64 ocupata anul trecut.
Scorul general obtinut de Romania este de 4,16 puncte, pe o scala de la unu la sapte. Inaintea Romaniei se afla tari precum Barbados (43), Muntenegru (49), Ungaria (52), Panama (53), Azerbaidjan (57), Slovacia (60), Sri Lanka (62) si Rusia (63). Romania devanseaza insa Bulgaria (71) si Ucraina (89).
In randul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, Romania se plaseaza pe locul 24, un scor mai slab obtinand doar Letonia (locul 70), Bulgaria (71) si Grecia (83).
In topul celor mai competitive state din lume, Elvetia si-a pastrat pozitia de lider mondial (cu un scor de 5,63 de puncte), in timp ce SUA au cazut de pe locul doi pe locul patru, fiind devansata de Suedia (locul doi) si Singapore (locul trei). Pe locurile urmatoare se situeaza Germania, Japonia, Finlanda, Olanda, Danemarca si Canada.

Agenda Fiscala a Contabilului 2025

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025
Forumul Economic Mondial a fost creat in ianuarie 1971, cand mai multi oameni de afaceri europeni s-au intalnit pentru prima oara sub patronajul Comisiei Europene. Reuniunea, denumita Forumul pentru Managementul European, a avut loc la Davos (Elvetia) si a fost prezidata de germanul Klaus Schwab, pe atunci profesor la Universitatea din Geneva.
Pana in 1976, Forumul pentru Managementul European s-a bazat pe un sistem de parteneriat incheiat cu mai multe firme, asa-numitele 1.000 de companii de prim rang din lume. In 1987, organizatia nonguvernamentala si-a schimbat numele in Forumul Economic Mondial. Sursa: AGERPRES

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Procedura de eliberare a certificatelor privind TVA, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transportReducerea TVA s-ar putea aplica si la produsele din carneVerificare examen auditor financiarServicii de transport persoane. Cum inregistram factura si cum declaram?Hotararea CAFR 51/2015 privind modalitatea de adoptare a hotararilor Consiliului CAFRUltimele articole
Cota TVA. TVA pentru amoniac si servicii agricole in 2025E-Transport vs E-TVA: Cum gestionam neconcordanteleCBAM: Ce este, cum functioneaza si ce obligatii au importatorii din ROMANIAComert cu masini second-hand. Regimul TVA si o MONOGRAFIE contabila utilaOSS (One-Stop-Shop): Ce este, cine si cum trebuie sa se inregistreze in sistem + studii de caz utile
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"