Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Romanii care lucreaza in strainatate ar putea primi mai usor deciziile de pensionare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 10 Feb. 2020
Tags: decizii de pensionare, ministrul muncii, pensionari

Ministrul demis al Muncii, Violeta Alexandru, promite sa se implice personal pentru a reduce timpul de asteptare a deciziei de pensionare in cazul romanilor care au lucrat si in afara Romaniei - timp care in prezent depaseste de multe ori un an de zile.

“Am chemat la Bucuresti toti atasatii de munca din ambasadele si consulatele noastre”, anunta ministrul Alexandru. Aceasta promite actiuni imediate, ca urmare a datelor pe care le-a cerut in ultima perioada.

“Ma voi implica personal sa se reduca durata de peste 1 an (sunt multe peste 1 an) in stabilirea pensiilor internationale pentru romanii nostri. Sunt cetateni romani care, aflati la varsta pensionarii, dupa ce au lucrat si in Romania si afara, asteapta mult prea mult pana sa primeasca decizia de pensionare. Pe langa discutiile din tara, voi merge personal sa discut cu omologii mei din tarile in care sunt comunitati mari de romani. (...) Caut sa rezolv cat mai mult”, a precizat ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:
 

Aceasta anunta ca se va ocupa si de informarea romanilor asupra importantei asigurarii conditiilor legale de munca, dat fiind ca sunt romani care, pentru un castig mai bun, merg sa lucreze in strainatate fara sa se informeze corespunzator asupra conditiilor, respectiv asupra riscurilor implicate de munca fara forme legale. Astfel, o prima masura va fi ca la toate sediile institutiilor din coordonarea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale sa fie afisate informatii privind importanta asigurarii conditiilor legale de munca. 

“Vine si vremea cand romanii care astazi tind sa treaca peste informatiile privind importanta prestarii unei activitati cu forme legale, se vor pensiona. si au nevoie de toate contributiile platite. La nevoie, voi implica si Inspectia Muncii din Romania in actiuni comune”, spune ministrul Muncii, care precizeaza ca, in ceea ce o priveste, problemele romanilor “merita tot efortul”. 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Romanii care lucreaza in strainatate ar putea primi mai usor deciziile de pensionare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016