Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Emil Boc: TVA pentru locuinte sociale - 5 la suta, iar pentru livrarea de manuale scolare - 9 procente

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Iul. 2010
Tags: normele metodologice, codul fiscal

Executivul a adoptat, vineri, normele metodologice privind modificarile la Codul fiscal care urmaresc combaterea evaziunii fiscale. "Prin aceste norme, am consfintit inca o data faptul ca se mentin ...


Executivul a adoptat, vineri, normele metodologice privind modificarile la Codul fiscal care urmaresc combaterea evaziunii fiscale.

"Prin aceste norme, am consfintit inca o data faptul ca se mentin cote reduse de TVA la urmatoarele elemente: 9% cota de TVA pentru servicii constand in permiterea accesului in castele, case memoriale, muzee, monumente, gradini botanice, targuri, expozitii, cinematografe, pe livrare de manuale scolare, carti, ziare, reviste, tot 9% TVA. Livrarea de proteze si accesorii ale acestora, cu exceptia celor dentare, tot 9% TVA, livrarea de produse ortopedice tot 9%, livrarea de medicamente de uz uman si veterinar tot 9%, cazarea in sectorul hotelier tot 9% TVA", a explicat Emil Boc.

Intrebat de ce nu au fost incluse in aceasta lista si protezele dentare, premierul a mentionat ca Guvernul a lasat neschimbate cotele reduse de TVA din Codul fiscal.
"Nu am intervenit pe fond, ci doar am pastrat neschimbate prevederile referitoare la cotele reduse de TVA", a precizat Boc.

Şi cota redusa de TVA de 5% se mentine pentru locuintele sociale si caminele de batrani.

"In privinta cotei de 5% TVA, ea este mentinuta pentru locuintele sociale care se construiesc pe o suprafata utila de maximum 120 mp sau pentru cladiri destinate a fi utilizate pentru camine de batrani sau pensionari, case de copii, centre de recuperare si reabilitare de minori cu handicap. De asemenea, tot 5% se aplica si pentru livrarea de cladiri, inclusiv a terenurilor construite de primarii ca locuinte sociale, cu chirie subventionata, unor persoane sau familii a caror situatie economica nu le permite accesul la o locuinta in proprietate sau inchirierea unei locuinte in conditiile pietei", a afirmat Boc.

Cota standard a TVA este de 24%, in urma majorarii acesteia in luna iunie, de la 19%.

Sursa AGERPRES 23/07/2010


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Emil Boc: TVA pentru locuinte sociale - 5 la suta, iar pentru livrarea de manuale scolare - 9 procente":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016