Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Finantele actualizeaza din oficiu vectorul fiscal

de Infotva.ro

de Infotva.ro la 01 Feb. 2011
Tags: vectorul fiscal, impozitul pe venitul din salarii, contributii sociale

Informam contribuabilii interesati ca, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 68/26.01.2011, a fost publicat Ordinul nr. 52/2011 privind actualizarea din oficiu, a vectorului fiscal privind ...

Informam contribuabilii interesati ca, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 68/26.01.2011, a fost publicat Ordinul nr. 52/2011 privind actualizarea din oficiu, a vectorului fiscal privind impozitul pe venitul din salarii si contributiile sociale. Prin acest ordin a fost adoptata si procedura de declarare a obligatiilor prevazute in Nomenclatorul „Creante fiscale” din anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 1.397/2010 privind modelul, continutul, modalitatea de depunere si de gestionare a „Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate”, aferente unor perioade de raportare anterioare datei de 1 ianuarie 2011.

De la 1 februarie 2011, pentru perioada fiscala ianuarie 2011, organele fiscale vor actualiza, din oficiu, vectorul fiscal privind impozitul pe venitul din salarii, al contribuabililor care au organizate sedii secundare cu minimum 5 angajati, potrivit legii, prin:

- inscrierea obligatiei de declarare a impozitului pe venitul din salarii in vectorul fiscal al contribuabililor platitori de salarii care, la data mentionata, nu au inscrisa in vectorul fiscal aceasta obligatie declarativa;

- anularea obligatiei de declarare a impozitului pe venitul din salarii din vectorul fiscal al sediilor secundare cu minimum 5 angajati, potrivit legii.

Incepand cu aceeasi data, organul fiscal competent va actualiza in vectorul fiscal al contribuabililor platitori de impozit pe venitul din salarii si contributii sociale, perioada fiscala lunara, incepand cu obligatiile de declarare aferente lunii ianuarie 2011.

De asemenea, incepand cu 1 februarie 2011, impozitul pe venitul din salarii datorat de sediile secundare cu minimum 5 angajati, aferent unor perioade de raportare anterioare datei de 1 ianuarie 2011, se vor declara si se vor corecta de catre contribuabilul care le-a infiintat, la organul fiscal competent pentru administrarea acestuia, astfel:
Caietul Seminarului National de Fiscalitate si Contabilitate
Caietul Seminarului National de Fiscalitate si Contabilitate

Vezi detalii

Ajustarea TVA pas cu pas
Ajustarea TVA pas cu pas

Vezi detalii

Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica
Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica

Vezi detalii- prin depunerea formularului 100 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat”, aprobat prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 101/2008 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, cu modificarile si completarile ulterioare, impreuna cu formularul prevazut in anexa nr. 1 „Situatia privind impozitul pe venitul din salarii, defalcat pe sedii secundare, aferent unor perioade de raportare anterioare datei de 1 ianuarie 2011”;

- prin depunerea formularului 710 „Declaratie rectificativa”, aprobat prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.340/2009 privind aprobarea modelului si continutului formularului 710 „Declaratie rectificativa”, cod 14.13.01.00/r, impreuna cu formularul prevazut in anexa nr. 2 „Situatia privind rectificarea impozitului pe venitul din salarii, defalcat pe sedii secundare, aferent unor perioade de raportare anterioare datei de 1 ianuarie 2011”. La corectarea impozitului pe venitul din salarii, aferent perioadelor de raportare anterioare datei de 1 ianuarie 2011, se vor avea in vedere si dispozitiile Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

In situatia in care impozitul pe venitul din salarii, aferent unei perioade de raportare anterioare datei de 1 ianuarie 2011, se refera atat la activitatea sediilor secundare, cat si la activitatea contribuabilului care le-a infiintat, obligatia de plata se declara cumulat, dupa caz, in formularul 100 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat” sau in formularul 710 „Declaratie rectificativa”, insotite de situatiile mentionate mai sus.

Atentie! Obligatiile de declarare a impozitului pe venitul din salarii aferente ultimei perioade fiscale a anului 2010, cu termen legal de declarare pana la data de 25 ianuarie 2011 inclusiv, se indeplinesc potrivit reglementarilor legale si procedurilor in vigoare pana la data de 1 ianuarie 2011.

Autor: Infotva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Finantele actualizeaza din oficiu vectorul fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016