Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce judete au cele mai putine depozite... la saltea

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 29 Aug. 2011 Exclusiv
Tags: depozite la termen, conturi economii, plasamente populatie, banci

Romanii inca mai au obiceiul, deloc sanatos pentru finantele personale, de a-si pastra banii la saltea. Exista insa si judete in care cetatenii au decis ca este mult mai avantajos sa isi depuna banii la banca si sa incaseze dobanda. Un top al celor mai bogate judete in ceea ce priveste plasamentele populatiei arata ca suma medie depusa la banca de o persoana care locuieste in Bucuresti este de peste 4.000 euro, de peste 10 ori mai mare fata de sumele depuse in cele mai sarace judete.


Astfel, valoarea medie pentru regiunea Bucuresti-Ilfov este de  4.364 euro/persoana, aceasta suma ocupand primul loc in clasamentul judetelor cu cele mai mari plasamente. Locul al doilea este ocupat de judetul Cluj, valoarea medie a sumelor din banci depuse de o persoana fiind de 1.687 euro. Pe urmatoarele locuri se situeaza Brasov ( 1.374 euro/persoana), Constanta (1.304 euro), Timis (1.232 euro), Sibiu (1.225 euro), Mures (992 euro),  Arges (988 euro), Bihor (953 euro) si Prahova (935 euro).

In paralel, a fost realizat si un top al judetelor in care bancile detin cele mai mici sume in ceea ce priveste plasamentele populatiei. Astfel, cel mai sarac judet din acest punct de vedere este Giurgiu, media pe persoana fiind aici de doar 367 euro.In Botosani aceasta valoare este de  426 euro/persoana, in vreme ce in Calarasi sumele se inscriu in media de 451 euro/persoana.

Alte valori nu depasesc media de 500 de euro/persoana: Teleorman - 460 euro, Vaslui - 473 euro si Olt - 485 euro. Valori putin mai mari se inregistreaza in Mehedinti (532 euro), Caras-Severin (534 euro), Dambovita (548 euro) si Gorj (577 euro). La nivel national, valoarea medie individuala, care include atat depozitele, cat si disponibilitatile la vedere, este de 1.206 euro. Valoarea totala depusa de romani in conturi, asa cum era inregistrata la sfarsitul lunii iulie, ajunsese la 110 miliarde de lei (25,8 miliarde euro) sub forma de disponibilitati la vedere si depozite la termen.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce judete au cele mai putine depozite... la saltea":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016