Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Bancile grecesti se intrec in aceasta perioada in oferte cat mai ademenitoare in cazul depozitelor la termen in lei. In incercarea de a-si atrage cat mai multi clienti care sa isi pastreze economiile in cadrul acestor institutii de creditare, bancile cu capital elen ofera si dobanzi de pana la 8% pentru depozitele la termen, in conditiile in care dobanda cheie stabilita de BNR este de 6,25%.
Una dintre cele mai profitabile oferte pentru clienti din partea bancilor grecesti este cea care include o dobanda de 7,75% pentru un depozit la termen de sase luni in valoare de 5.000 lei, procentul stabilit fiind in scadere fata de rata de 8% de la inceputul anului curent.Si ATEbank a introdus pe piata o dobanda de 7,75% la depozitele in lei, chiar daca detine o cota de piata mai mica de 1% pe piata locala. ATEbank a anuntat deja inca de la inceputul anului ca doreste sa vanda participatia majoritara pe care o detine la subsidiara din Romania.
Banca Nationala supravegheaza in aceasta perioada procentul acestor dobanzi care se ridica deasupra nivelului mentinut de celelalte banci pe piata. Bancile grecesti au in prezent cele mai mari dobanzi la depozitele in lei incercand sa atraga astfel un numar insemnat de clienti.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Cartea verde a contabilitatii
La polul opus, se afla insa banci care isi mentin ratele la 6,5%, rata dobanzii fiind astfel cat mai apropiata de nivelul stabilit de BNR.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
OMFP 1802. Cum facem evaluarea lunara a disponibilitatilor, creantelor si datoriilor?Sinteza modificarilor aduse de OG nr. 24 din 2012 privind TVAMinisterul Muncii vrea sa legifereze impozitarea multipla pe veniturile salarialePartener care doreste stornarea si refacturarea in urma inregistrarii in scopuri de TVA. Solutii oferite de expertiBancile prevad scaderea cererii de credite din partea firmelorUltimele articole
E-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITVenituri din chirii in lei si euro. Ce obligatii declarative au persoanele fizicePlafon TVA. Care sunt limitele in 2024 si obligatii la depasirea lorRO e-Factura. Cum se inregistreaza facturile cu TVA in euroFirme care primesc imprumuturi de la persoane fizice. Cum se stabileste dobandaArticole similare
Politica monetara mentinuta la 6,25% de catre BNRIn ce monede nu e bine sa investesti in prezentAnalistii: BNR poate taia dobanda fara teama de inflatieArticole similare
Noile modificari ale Codului fiscal - ProiectMFP revine asupra modului de impozitare a dobanzilor, sunt taxate doar castigurile de dupa 1 iulieCe judete au cele mai putine depozite... la salteaNormele de aplicare a modificarilor la Codul fiscal, publicate in Monitorul OficialNoutati Legislatie Fiscala 06 - 10 iulie 2009 Monitorul OficialUltimele articole
Romania si Bulgaria au un cost al creditelor ridicat fata de media UENoutati legislatie Fiscala 16-20 martie 2009 - Monitorul OficialAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"