Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernul va plati dobanda si daca vrei sa iti inchizi balconul

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 25 Aug. 2011 Exclusiv
Tags: reabilitare termica, inchidere balcon, conventia de fidejusiune, garantii de stat

Nu doar reabilitarea termica a blocurilor se supune garantiilor de stat. Mai nou, si lucrarile de reparare sau inchidere a balcoanelor au fost incluse in categoria lucrarilor de reabilitare termica eligibile pentru contractarea creditelor cu garantie guvernamentala si dobanda subventionata.

Au fost astfel modificate Normele Metodologice de aplicare a Ordonantei de Urgenta 69/2010 privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit. In consecinta, se acorda facilitatea accesului la creditare al beneficiarilor de credite bancare cu garantie guvernamentala. Pentru a deveni eligibile, asociatiile de proprietari nu trebuie sa inregistreze mai mult de doua rate scadente si neachitate la plata facturilor la utilitati.

Acelasi document reglementeaza si modalitatea de incheiere a contraventiilor de fidejusiune, in cadrul institutiilor bancare, de catre proprietarii cladirilor de locuit unifamiliale la contractarea creditului pentru realizarea lucrarilor de reabilitare termica a blocurilor de locuinte.

In ceea ce priveste conventia de fidejusiune, aceasta este incheiata in cadrul institutiilor bancare prin care proprietarul/coproprietarul unei locuinte dintr-o cladire tip bloc de locuinte/locuinta unifamiliala se obliga fata de Ministerul Finantelor Publice sa plateasca el insusi obligatia pe care asociatia de proprietari/ coproprietarul nu o indeplineste la scadenta, proportional cu cota-parte indiviza pe care o detine din proprietatea comuna, respectiv pentru valoarea partiala/totala de executare a garantiei in cazul coproprietarilor cladirilor tip locuinte unifamiliale.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernul va plati dobanda si daca vrei sa iti inchizi balconul":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016