Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Muncii: Pilonul II de pensii nu se modifica, dar va fi retinut 0,5% din comisionul firmelor de administrare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 10 Aug. 2018
Tags: pilonul ii de pensii, comision din pilonul ii de pensii, ministrul muncii

Un procent de 0,5% din comisionul fondurilor private care administreaza pensiile din Pilonul II va fi retinut de Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP), a anuntat, vineri, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu. Ea a adaugat ca pensiile administrate privat nu vor fi afectate.

 
Ministrul Muncii a prezentat, vineri (10 august a.c.), intr-o conferinta de presa, proiectul legii pensiilor, care prevede ca CNPP sa retina un comision de 0,5% de la fondurile private care administreaza pensiile din Pilonul II.

„Este singura modificare care vizeaza Pilonul II. Este vorba de procentul de transfer incasat de firmele care administreaza Pilonul II de pensii, de 2,5%. In conditiile in care Casa Nationala de Pensii face toata operatiunea. Ei colecteaza banii, ei vireaza mai departe, ei fac toata partea de documentatie, e normal sa aiba macar 0,5%. Din punctul meu de vedere, ar fi fost echitabil ca procentul sa fie si mai mare. Atentie, nu vor fi afectate pensiile celor din Pilonul II, pur si simplu acest procent se ia din comision”, a subliniat ministrul Olguta Vasilescu.

Proiectul Legii Pensiilor ar urma sa se aplice incepand cu anul 2021 si prevede ca sursa a veniturilor bugetului asigurarilor sociale de stat si „comisioane achitate CNPP de catre administratorii fondurilor de pensii administrate privat, datorate pentru operatiunile administrative si financiare efectuate in procedurile de evidenta si colectare a contributiilor de asigurari sociale datorate acestor fonduri, conform prevederilor Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Acel comision „reprezinta o cota procentuala de 0,5% aplicata lunar asupra sumei totale ce face obiectul operatiunii financiare efectuata pentru fiecare fond de pensii administrat privat”, potrivit proiectului.

Olguta Vasilescu a tinut sa precizeze si ca pensiile nu vor fi impozitate diferit: "Am vazut in spatiul public si informatii ca da, cresc pensiile, dar le vor impozita altfel, adica va fi mai mult de 10% pentru pensiile de peste 2.000 de lei. Nu, exclus asa ceva! Nu am luat in calcul, nu avem in programul de guvernare, deci va ramane fix asa cum este acum".
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Muncii: Pilonul II de pensii nu se modifica, dar va fi retinut 0,5% din comisionul firmelor de administrare":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016