Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O initiativa MFP ia in calcul impozitarea anuala a profitului si nu trimestrial asa cum este efectuata in prezent. MFP a renuntat astfel la initiativa de impozitare a fiecarei tranzactii bursiere in castig, proiect care a iscat nenumarate controverse in zona pietei de capital.
Potrivit noilor directii anuntate, brokerii urmeaza sa determine castigul net anual sau pierderea neta ca diferenta intre castigurile si pierderile inregistrate in cursul anului trecut pana in ultima zi a lunii februarie a anului curent.
Conform modificarilor anuntate initial, societatile de brokeraj urmau sa fie obligate sa retina un impozit anticipat de 16% pentru fiecare tranzactie pe profit, fapt care a dus imediat la nemultumirea brokerilor si a investitorilor din piata de capital. Nemultumirea acestora a fost argumentata prin faptul ca aplicarea acestor masuri va influenta negativ tranzactiile si va duce la un ritm incetinit al dezvoltarii bursei.
Acestia au propus astfel revenirea la sistemul colectarii unei cote anticipate de 1%. Ambele proiecte elimina obligativitatea platilor trimestriale in ceea ce priveste impozitul pe profit.
In urma intalnirii dintre presedintele consiliului de administratie al Bursei de Valori, Lucian Anghel, si secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Liviu Voinea, s-a remarcat disponibilitatea Ministerului de Finante de a renunta la propunerea de impozitare pe fiecare tranzactie in castig.
SAF-T Ghid de raportare corecta
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Sursa informatii primare: zf.ro
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
ANAF: Termen Declaratia 101 pentru contribuabilii ce au optat pentru inchiderea situatiei contabile la data de 25 februarie 2012Sinteza ANAF: Modificarile importante din noul Cod fiscalPersoanele fizice pot beneficia de o reducere de 10% la PLATA ANUALA integrala a impozitului pe cladiri, terenuri si mijloace de transportVicepremierul Viorel Stefan: Contribuabilii care vor depune in aprilie Formularul 600 vor avea calitatea de asigurati si in trimestrul 1Ce se modifica privind declararea impozitului pe profitUltimele articole
Sistem anual de declarare si plata impozit profit. Bonificatie plata impozit 5%CASS 2014 pentru venituri din cedarea folosintei bunurilor. Stabilire baza de calculCine nu depune formularul de declarare si plata a impozitului pe profitSeminarul National de Contabilitate - Cum obtinem amanarea impozitelor neachitate?Articole similare
Prestare servicii PFA sau conventie civila. Ce obligatii fiscale apar?Ce prevederi fiscale noi aduce 2010Contributii obligatorii PFA indemnizatie crestere copilDrept de autor obtinut de la o persoana fizica. Ce contributii retinem?Contract de comision. Care sunt obligatiile de inregistrare si declarare a unui PFA?Ultimele articole
Din culisele conventiilor civileAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"