Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Va prezentam mai jos aspectele valabile in 2016 in ce priveste veniturile realizate din operatiunea de fiducie si reglementate prin noul Cod fiscal prin intermediul art. 63.
Transferul de la constituitor la fiduciar al masei patrimoniale fiduciare nu genereaza venituri impozabile, in intelesul prezentului titlu, la momentul transferului, pentru partile implicate, respectiv constituitor si fiduciar, in cazul in care partile respective sunt contribuabili potrivit prezentului titlu.
Remuneratia fiduciarului contribuabil potrivit prezentului titlu, notar public sau avocat, primita pentru administrarea masei patrimoniale, constituie, in intelesul prezentului titlu, venit din activitatea adiacenta si se supune impunerii cumulat cu veniturile din activitatea desfasurata de notar sau avocat, potrivit prevederilor cap. II - Venituri din activitati independente.
Tratamentul fiscal al veniturilor realizate din administrarea masei patrimoniale de catre fiduciar, altele decat remuneratia fiduciarului, se stabileste in functie de natura venitului respectiv si se supune impunerii potrivit regulilor proprii fiecarei categorii de venituri. La determinarea venitului impozabil nu se deduc pierderile fiscale ale constituitorului, acestea reprezentand pierderi definitive. in cazul in care constituitorul este contribuabil potrivit prezentului titlu, obligatiile fiscale ale acestuia in legatura cu masa patrimoniala administrata vor fi indeplinite de fiduciar.
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Venitul realizat in bani si in natura de beneficiarul persoana fizica la transferul masei patrimoniale de la fiduciar se supune impunerii potrivit prevederilor cap. X - Venituri din alte surse. Fac exceptie veniturile realizate de beneficiar din transferul masei patrimoniale, in situatia in care acesta este constituitorul, caz in care veniturile respective sunt neimpozabile. Obligatia evaluarii veniturilor realizate, la pretul stabilit prin expertiza tehnica, la locul si la data primirii acestora, revine fiduciarului. Pierderile fiscale inregistrate din administrarea masei patrimoniale de catre fiduciar reprezinta pierderi definitive si nu se deduc la determinarea venitului impozabil pentru beneficiar ulterior transferului masei patrimoniale de la fiduciar la beneficiarul persoana fizica.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Codul fiscal 2011 (Partea I.4): Modificari si completari aduse Legii nr.571 din 2003 prin OG 30 din 2011Comision si dobanda aferenta unei scrisori de garantie bancara. Impozit nerezidenti. TVANoi modificari: impozitul pe veniturile obtinute in Romania de nerezidentiInregistrarea fiscala a contractului de fiducieOANAF nr. 123/2014: Formularul 100 privind obligatiile de plata la bugetul de statUltimele articole
Obligatiile unei societati nou infiintate fata de ONPCSBLegea privind prevenirea si combaterea spalarii banilor SE MODIFICA! (proiect de OUG)PFA personalitate juridica - vanzare teren. Completarea Declaratiei UnicaVanzare terenuri. Persoana fizica inregistrata in scopuri de TVAAnaliza zilei: Noi termene pentru transmiterea informatiilor catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii BanilorArticole similare
Ce modificari ale Codurilor fiscal si de procedura fiscala intra in vigoare de la 1 octombrie?Ce modificari a adus Legea 182/2016 pentru PFA-uri si intreprinderi individuale?PFA personalitate juridica - vanzare teren. Completarea Declaratiei UnicaDocumentar fiscal: Inregistrarea contractelor de fiducie si locatiune in 2014Codul fiscal 2011 (Partea I.4): Modificari si completari aduse Legii nr.571 din 2003 prin OG 30 din 2011Ultimele articole
Sinteza fiscala: Impunerea veniturilor realizate din operatiuni de fiducieInregistrarea fiscala a contractului de fiducieSinteza ANAF: Modificarile importante din noul Cod fiscalCodul fiscal 2011 (Partea I.1): Modificari si completari aduse Legii nr.571 din 2003 prin OG 30 din 2011Articole similare
Codul fiscal 2011 (Partea I.4): Modificari si completari aduse Legii nr.571 din 2003 prin OG 30 din 2011Sinteza fiscala: Impunerea veniturilor realizate din operatiuni de fiducieCe modificari ale Codurilor fiscal si de procedura fiscala intra in vigoare de la 1 octombrie?Inregistrarea fiscala a contractului de fiducieAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"