Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Societate inregistrata in Ro incheie un contract de asistenta tehnica, reparatii si intretinere pentru utilajele din fabrica , cu o societate inregistrata in Italia. Prestarile se efectueaza atat in Italia ( unele masini sunt trimise acolo pt reparatii ) cat si In Romania ( pentru utilajele mari care nu pot fi trimise , tehnicianul se deplaseaza in Romania). Contractul prevede o suma fixa lunara pentru asistenta. Ce documente si ce conditii sunt necesare pentru a nu intampina probleme la deducerea acestor cheltuieli ?
Solutie oferita de specialistii portalfiscalitate.roDin punct de vedere al impozitului pe profit, potrivit art. 21 alin. (1) din Codul fiscal , sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile. In acest sens, cheltuiala reprezentand suma fixa lunara pentru asistenta tehnoca este o cheltuiala deductibila. Ca documente justificative sunt necesare facturile si contractul de asitenta tehnica incheiat cu societatea din Italia.
Persoana impozabila din Romania are obligatia inregistrarii bunurilor trimise spre reparare in Italia in registrul de nontransferuri, iar furnizorul care asigura serviciul de reparatii va inregistra bunurile primite spre reparare in registrul bunurilor primite.

Manual de politici contabile - Stick USB

Autoturisme pe firma Regim fiscal-contabil

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
Astfel, daca serviciile respective sunt prestate in beneficiul firmei dvs., este aplicabila regula generala de taxare de la art. 133 alin. (2) prin care locul prestarii se considera a fi locul unde este stabilit beneficiarul, respectiv Romania. Daca este aplicabila aceasta regula generala, operatiunea este impozabila in Romania si se incadreaza in categoria achizitiilor intracomunitare de servicii care se raporteaza prin declaratia recapitulativa.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Deductibilitate cheltuieli. TVA vs. impozit pe profitDeducerea combustibilului si TVA aferenta: cand NU se faceImpozit pe profit. Deduceri sponsorizariCand stabilim deductibilitatea cheltuielilor cu marfa in cazul unui PFA?DEDUCERE CHELTUIELI inchiriere masinaUltimele articole
DEDUCERE CHELTUIELI de sponsorizare din impozitul specificDeductibilitate cheltuieli prestari servicii autovehicul. Acordare reducere comerciala 100%Operatiuni neimpozabile in Romania - regim fiscal TVAFormularul 107: Cheltuieli sponsorizare persoane neinregistrate in Registrul unitatilor/entitatilor de cultDeductibilitate cheltuieli la determinarea impozitului pe profitArticole similare
Totul despre Registrul Operatoriilor IntracomunitariTVA - Sponsorizare - Livrare de bunuri asimilataCe declaratii se depun de catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA?Firma neinregistrata in ROI. Cum tratam fiscal achizitia intracomunitara?Suspendare activitate firma: ajustarea TVAUltimele articole
Plafon TVA. Cum se calculeaza plafonul daca ai activitati scutite fara drept de DEDUCERETVA si cheltuielile auto: Cand ai DEDUCERE integralaD300 ANAF. Cum tratezi in D300 TVA-ul fara drept de DEDUCEREPFA si depasirea plafonului de 300.000 lei: Trece sau nu la TVA?Trecere la regim normal de TVA. Ce se intampla cu TVA-ul pentru imobilizarile in curs
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"