Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Deducere cheltuieli legate de vehicule. HG 670 din 2012

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Aug. 2012 Exclusiv
Tags: tva, codul fiscal, hg 670/2012, impozit pe profit

Vom analiza, in continuare, unele dintre prevederile HG 670/2012 care creeaza inca incertitudini privind deductibilitatea cheltuielilor legate aferente vehiculelor. Astfel, analizam cazul unei societati care trimite delegati in strainatate (asistenta tehnica si training) si care inchiriaza pentru activitatile pentru care sunt delegati mijloace de transport auto - autoturisme. Vom vedea daca aceste servicii achizitionate la extern intra sub regimul de deductibilitate partiala, asa cum este acesta prevazut la art. 21 lit. t din Codul fiscal si pct. 492 din normele metodologice ale Codului fiscal.

Raspuns:

Intr-adevar, legislatia nu este foarte explicita cu privire la situatia din intrebarea dvs. Insa, noi consideram ca si aceasta speta se regaseste sub incidenta deducerii limitate a costurilor si a TVA, conform art. 21 alin. (4) lit. t) coroborat cu art. 145^1 din Codul fiscal.

In emiterea opiniei, avem in vedere precizarea de la pct. 45^1 alin. (1) din HG 44/2004, dupa modificarea introdusa de HG 670/2012, ce defineste categoriile de vehicule, sub forma detinerii in proprietate sau in folosinta a persoanei.

De asemenea, conform pct. 49^2 al treilea paragraf din HG 44/2004, la categoriile de cheltuieli supuse limitarii deducerii se regasesc si chiriile platite pentru utilizarea autoturismelor.

Desigur, nu este o tinuta deloc eleganta ca prin deplasarea la diversi clienti, furnizori din strainatate sa se consume timp cu intocmirea foilor de parcurs, insa noi consideram ca pentru a se permite deducerea integrala, chiar trebuie intocmite aceste documente.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Deducere cheltuieli legate de vehicule. HG 670 din 2012":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016