Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Intrebare: Intreprindere individuala, platitoate de TVA, a cumparat utilaje in anul 2014 din fonduri nerambursabile 70% si 30% din fonduri proprii. Utilajele nu sunt complet amortizate .In anul 2021 urmeaza sa lichideze. Ce se intampla cu aceste mijloace fixe? Trebuie sa ajustez TVA? In situatia in care se doreste inchiderea unui II cum se trec mijloacele fixe in proprietatea persoanei fizice? Care sunt etapele lichidarii II-ului si ce documente se intocmesc (facturi, acte de vanzare cumparare pentru cladiri etc.)? Este obligatoriu raportul de evaluare pentru utilaje?
Raspunsul specialistului:
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cum impozitam profitul impozabil rezultat la lichidare?Articole similare
Noutati Legislatie Fiscala 03 - 07 august 2009 - Monitorul OficialRegistrul de Casa: ce Este si cum se CompleteazaProiect MFP. Partea 1. Formularul 010ANAF: Proiect de ordin pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a declaratiei unice (212)PFA inregistrat in 2023. Ce obligatii fiscale are?Ultimele articole
Ce modificari au fost aduse contributiilor sociale obligatorii prin OUG 128/2024Clarificari ANAF pentru aplicarea impozitului pe veniturile micro, in urma modificarilor aduse prin HG 1393/2024Venituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiHG 1393/2024. 4 modificari importante aduse impozitului MICROBolos: Bonificatia de 3% acordata celor bun-platnici ar putea fi permanentaArticole similare
Tot ce intra ca accesoriu al cazarii este taxat cu 9% TVAInregistare bonuri fara cod TVA. Le trecem si in Jurnalul de cumparari?Noile proceduri pentru contribuabilii inactivi, valabile in 2016Comunicat Finante: Extinderea aplicarii cotei reduse de TVA de 9 la suta de la 1 iunie 2015Documentar fiscal privind scutirea de impozit a profitului reinvestitUltimele articole
Lista operatiunilor scutite de TVA in 2024 si studii de caz utileFacturi emise pe numele salariatului. In ce conditii sunt deductibileAmnistie fiscala 2024: Cererile pot fi depuse pana pe 19 decembrie 2024Aspecte de avut in vedere dupa inregistrarea in scopuri de TVALivrari cu plata la scadenta. Cand se emite bonul fiscalAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"