Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Pentru ca tot se apropie perioada sarbatorilor de iarna, unii angajatori inca mai au intrebari privind acordarea tichetelor cadou. La o parte dintre ele va raspunde unul dintre specialistii nostri in studiul de caz propus astazi! "Poate acorda societatea tichete de incentivare salariatilor? In ce context? Exista limita maxima? Care sunt implicatiile fiscale? Care sunt implicatiile fiscale pentru acordarea acestor tichete partenerilor de afaceri?"
Iata raspunsul specialistului

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025

Examen Consultant Fiscal 2025

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025
Conform art. 76 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal, urmatoarele venituri nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit:
Intrucat suma de 150 lei este neimpozabila si netaxabila cu contributii sociale indiferent daca este acordata in bani sau in tichete cadou rezulta ca este mai avantajos sa se acorde salariatului o suma de 150 lei decat sa se achizitioneze tichete cadou de aceeasi valoare.
Cu alte cuvinte, nu este nicio diferenta de tratament fiscal daca se se acorda tichete sau bani in suma de 150 lei cu ocazia Pastelui, Craciunului, zilei de 01 iunie, zilei de 8 martie.
Ceea ce depaseste 150 lei/persoana acordate cu ocazia Pastelui, Craciunului, zilei de 01 iunie, zilei de 8 martie reprezinta venit impozabil si taxabil cu contributii sociale indiferent ca se acorda in bani, tichete sau bunuri.
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal, un proiect de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Split TVA. Care sunt regulile de aplicare?Cadouri de Craciun si TICHETE CADOU. Intrebari lamurite pentru firme!Certificatul de atestare fiscala. Vezi procedura completa!Noul regim fiscal al cadourilor si tichetelor cadou conform noului Cod fiscalCheltuieli transport la si de la locul de munca pentru salariati. Regim fiscalUltimele articole
Limite de deductibilitate ale unor categorii de cheltuieli la calculul rezultatului fiscalProiect: Va fi MAJORATA valoarea sumei indexate care se acorda sub forma de tichete culturale pentru sem. I 2024Cadouri de Craciun. Suma de 300 lei se acorda angajatilor pentru fiecare copil sau doar o singura data?Material ANAF: Limite de deductibilitate ale unor categorii de cheltuieli la calculul rezultatului fiscalCheltuieli sociale vs avantaje in bani si natura. Cum se delimiteazaArticole similare
Bonuri fiscale cu deductibilitate 50 la suta. Verificarea inregistrarilorAIC autoturism second-hand. Ce obligatii revin cumparatorului neinregistrat in regim normal?Inchiriere cladiri. Cum emitem facturile si ce regim TVA se aplica?Atentie! MFP anunta noi modificari in Codul fiscalTratamentul fiscal TVA pentru operatiuni bilaterale pe teritoriul unui stat membruUltimele articole
Achizitii intracomunitare sub plafon. TRATAMENT FISCAL util firmelor cu cod special de TVATVA imobiliare. Regim fiscal TVA pentru vanzare constructie si teren aferentLivrari de bunuri catre clienti din afara UE. TRATAMENT FISCALCheltuieli cu ocazia petrecerilor de Craciun pentru angajati. Cum sunt considerate dpdv fiscalFirme care inchiriaza autoturisme catre actionari. Care este tratamentul fiscal in acest caz
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"