Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Pentru ca tot se apropie perioada sarbatorilor de iarna, unii angajatori inca mai au intrebari privind acordarea tichetelor cadou. La o parte dintre ele va raspunde unul dintre specialistii nostri in studiul de caz propus astazi! "Poate acorda societatea tichete de incentivare salariatilor? In ce context? Exista limita maxima? Care sunt implicatiile fiscale? Care sunt implicatiile fiscale pentru acordarea acestor tichete partenerilor de afaceri?"
Iata raspunsul specialistului
PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii
PFA SRL sau salariat Ce alegi si cu cati bani ramai
Cartea Verde a impozitului pe profit
- Atentie, contabili!
- Atentie, contabili!Contracte de munca suspendate. Isi mai pastreaza firma regimul de microintreprindere? Ce se intampla cu microintreprinderea cand CIM se suspenda | Exemplu practic Una dintre conditiile pentru aplicarea impozitului pe veniturile microintreprinderilor este...citeste mai mult
- Atentie, contabili!
- Atentie, contabili!Metode de stabilire a valorii de piata in tranzactiile intre persoane afiliate Principiul valorii de piata si ajustarea de catre organele fiscale | Cum alegi metoda de stabilire a valorii de piata | Metoda compararii preturilor | Metoda cost plus | Metoda...citeste mai mult
- Atentie, contabili!Reducerea capitalului social: metode, procedura, monografie contabila si tratament fiscal Cadrul legal al reducerii capitalului social | Metode de reducere a capitalului social | Hotararea AGA pentru reducerea capitalului social | Limitele legale ale reducerii:...citeste mai mult
Conform art. 76 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal, urmatoarele venituri nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit:
Intrucat suma de 150 lei este neimpozabila si netaxabila cu contributii sociale indiferent daca este acordata in bani sau in tichete cadou rezulta ca este mai avantajos sa se acorde salariatului o suma de 150 lei decat sa se achizitioneze tichete cadou de aceeasi valoare.
Cu alte cuvinte, nu este nicio diferenta de tratament fiscal daca se se acorda tichete sau bani in suma de 150 lei cu ocazia Pastelui, Craciunului, zilei de 01 iunie, zilei de 8 martie.
Ceea ce depaseste 150 lei/persoana acordate cu ocazia Pastelui, Craciunului, zilei de 01 iunie, zilei de 8 martie reprezinta venit impozabil si taxabil cu contributii sociale indiferent ca se acorda in bani, tichete sau bunuri.
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal, un proiect de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cheltuieli sociale vs avantaje in bani si natura. Cum se delimiteazaAcordare tichete de masa si TICHETE CADOU si societate in pierdere. Cum procedam?MFP MODIFICA metodologia de acordare a tichetelor de masa, a voucherelor de vacanta si a tichetelor cadouDocumente necesare pentru transportul salariatilor la si de la locul de muncaTICHETE CADOU de pana in 300 lei, acordate angajatilor de sarbatori. Aceste sume sunt impozabile?Ultimele articole
Cadouri de 1 iunie. Cum declari corect in D112Limite de deductibilitate ale unor categorii de cheltuieli la calculul rezultatului fiscalProiect: Va fi MAJORATA valoarea sumei indexate care se acorda sub forma de tichete culturale pentru sem. I 2024Cadouri de Craciun. Suma de 300 lei se acorda angajatilor pentru fiecare copil sau doar o singura data?Material ANAF: Limite de deductibilitate ale unor categorii de cheltuieli la calculul rezultatului fiscalArticole similare
Refacturare costuri. Ce solutii avem?Achizitie teste rapide Covid-19 si testare angajati. Regim fiscal-contabil si documente justificativeInchiriere bunuri decembrie 2015 si factura in ianuarie 2016. Ce TRATAMENT FISCAL se aplica?Impozit pe profit de recuperat. Compensare si TRATAMENT FISCALCum sa rezolvati de 2 ori mai multe probleme de contabilitate intr-un timp de 2 ori mai scurtUltimele articole
Factura din SPV care iti poate strica deducerea de TVA: ce faci cand o cheltuiala personala ajunge pe firma[GHID] TRATAMENT FISCAL pentru vanzarea de produse digitale catre clienti din Romania, UE si NonUEBun achizitionat direct din stat tert, nedeclarat in vama din Romania. Care este tratamentul contabil si implicatiile fiscaleDiferente de TVA stabilite de ANAF in urma inspectiei fiscale. TRATAMENT FISCAL si monografie contabilaAmanare la plata TVA-ului in vama: Conditii si TRATAMENT FISCAL- contabil
NOU! Modificari TVA 2026
Ce schimbari trebuie aplicate? Erori frecvente in practica?
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati privind TVA in 2026 + TOP 7 Studii de Caz"


InfoTva.ro



