Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

"O Organizatie Non-Profit desfasoara activitate economica. In cadrul acestei activitati, are in sold clienti si furnizori care au depasit termenul de 3 ani de plata/incasare(dupa caz).
Raspunsul specialistului
Potrivit art. 25 alin. (4) lit. h) din Codul fiscal, nu sunt deductibile pierderile inregistrate la scoaterea din evidenta a creantelor, pentru partea neacoperita de provizion, potrivit art. 26, precum si cele inregistrate in alte cazuri decat urmatoarele:

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
La scaderea din evidenta a creantelor si datoriilor ale caror termene de incasare sau de plata sunt prescrise, entitatile trebuie sa demonstreze ca au fost intreprinse toate demersurile legale, pentru decontarea acestora.
Societatea dumneavoastra trebuia sa reflecte in bilant situatia reala a acestor clienti. Prin urmare, trecerea pe cheltuieli a creantelor ar trebui sa afecteze rezultatul exercitiului financiar in care acele societati s-au radiat. In acest scop, opinia mea este ca in locul contului 654 se va utiliza contul 1174.
Daca puteti obtine acte doveditoare ca, de exemplu, debitorul este dizolvat, in cazul societatii cu raspundere limitata cu asociat unic, sau lichidat, fara succesor (art. 25 alin. (4) lit. h) punctul 4 din Codul fiscal) sau daca au fost incheiate contracte de asigurare (art. 25 alin. (4) lit. h) punctul 6 din Codul fiscal) ati putea considera cheltuiala deductibila.
Puteti efectua ajustarea bazei de impozitare a TVA numai in conformitate cu prevederile art. 287 lit. d) din Codul fiscal (faliment).

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Certificarea declaratiilor de catre consultantul fiscalSocietate neplatitoare de TVA. Implicatii fiscale pentru servicii de constructiiRevenire la IMPOZIT PE PROFIT prin optiune si prevederi OUG 84/2016. Ce solutii are firma?Cum stabilim scutirea de impozit a profitului reinvestit?Vineri, 31 martie 2017 inclusiv, expira termenul pentru mai multe declaratii importante! Atentie si la controalele ANAF!Ultimele articole
Prosumator. Obligatii fiscale si MONOGRAFIE contabila explicataTVA la incasare in 2025 pentru firme noi: cum se face corect optiunea in D700TVA si cheltuielile auto: Cand ai deducere integralaComert cu masini second-hand. Regimul TVA si o MONOGRAFIE contabila utilaDeclaratia 205. Completare D205 pentru contractul de inchiriere cu mai multi proprietariArticole similare
Modificari aduse contributiilor sociale obligatorii de OG 16/2022. Material oficial ANAFCorectarea regimului de taxare pentru prestari intracomunitare de servicii | Caz practicStudiu de caz: Anulare din oficiu a codului de platitor TVA pentru o societate fara activitate economica. Ajustare TVA si declaratiiTratament contabil pentru achizitii de la contribuabili inactiviAplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru livrarea de locuinte catre persoanele fizice (Material ANAF)Ultimele articole
TVA la incasare in 2025 pentru firme noi: cum se face corect optiunea in D700D101 in 2025. Cum trebuie completat formularul de ONG-uri. Exemplu practicBilant ANAF. Termen de transmitere situatii financiare pentru ONG-uri in 2025Achizitii mari, plati mici: cum sa cumperi in rate la Carrefour fara sa-ti afectezi bugetul?Piata muncii si impactul TVA asupra salariilor si beneficiilorArticole similare
CLIENT RADIAT. Scoatere din evidenta creantaCLIENT RADIAT de la O.N.R.C. Ce tratament fiscal se aplica in ce priveste TVA-ul si impozitul pe profit?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"