Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi modificari in Codul fiscal: eliminarea impozitarii anticipate. Se trece plata anuala pentru tranzactii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Mai. 2012 Exclusiv
Tags: impozitarea anticipata, plata anuala, impozit anticipat, tranzactie pe profit

O initiativa MFP ia in calcul impozitarea anuala a profitului si nu trimestrial asa cum este efectuata in prezent. MFP a renuntat astfel la initiativa de impozitare a fiecarei tranzactii bursiere in castig, proiect care a iscat nenumarate controverse in zona pietei de capital.


Potrivit noilor directii anuntate, brokerii urmeaza sa determine castigul net anual sau pierderea neta ca diferenta intre castigurile si pierderile inregistrate in cursul anului trecut pana in ultima zi a lunii februarie a anului curent.

Conform modificarilor anuntate initial, societatile de brokeraj urmau sa fie obligate sa retina un impozit anticipat de 16% pentru fiecare tranzactie pe profit, fapt care a dus imediat la nemultumirea brokerilor si a investitorilor din piata de capital. Nemultumirea acestora a fost argumentata prin faptul ca aplicarea acestor masuri va influenta negativ tranzactiile si va duce la un ritm incetinit al dezvoltarii bursei.

Acestia au propus astfel revenirea la sistemul colectarii unei cote anticipate de 1%. Ambele proiecte elimina obligativitatea platilor trimestriale in ceea ce priveste impozitul pe profit.

In urma intalnirii dintre presedintele consiliului de administratie al Bursei de Valori, Lucian Anghel, si secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Liviu Voinea, s-a remarcat disponibilitatea Ministerului de Finante de a renunta la propunerea de impozitare pe fiecare tranzactie in castig.



Sursa informatii primare: zf.ro
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noi modificari in Codul fiscal: eliminarea impozitarii anticipate. Se trece plata anuala pentru tranzactii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016