Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Radierea din Registrul Operatorilor Intracomunitari. Analiza expert

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Mai. 2015 Exclusiv
Tags: reinscrierea in registrul operatorior, persoanele radiate, registrul operatorilor intracomunitari

Radierea din Registrul Operatorilor Intracomunitari se poate efectua fie la cererea persoanelor impozabile fie de catre organele fiscale competente, din oficiu.


Persoanele impozabile inregistrate in Registrul operatorilor intracomunitari isi pastreaza aceasta calitate, in cazul modificarii tipului de inregistrare in scopuri de TVA, conform art. 153 sau 1531, cu actualizarea corespunzatoare a informatiilor din acest registru.

Radierea la cerere

Pentru radierea din Registrul operatorilor intracomunitari, contribuabilul trebuie sa completeze formularul (095) "Cerere de inregistrare in/radiere din Registrul operatorilor intracomunitari". Cererea se depune la registratura organului fiscal competent sau prin posta, cu confirmare de primire.

In termen de o zi de la inregistrarea cererii compartimentul de specialitate intocmeste Decizia privind radierea, la cerere, din Registrul operatorilor intracomunitari. Radierea din Registrul operatorilor intracomunitari produce efecte incepand cu data comunicarii deciziei.

Radierea din oficiu

Organul fiscal competent va radia din oficiu din Registrul operatorilor intracomunitari:
   a) persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat din oficiu de organele fiscale competente potrivit prevederilor art. 153 alin. (9);
   b) persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 care in anul urmator inscrierii in registru nu au mai efectuat operatiuni intracomunitare;
   c) persoanele inregistrate conform art. 153 sau 1531 care solicita anularea inregistrarii in scopuri de TVA, potrivit legii;
   d) persoanele impozabile care au ca asociat sau administrator o persoana impotriva careia s-a pus in miscare actiunea penala in legatura cu oricare dintre operatiuni intracomunitare.
   e) persoanele impozabile care nu respecta obligatia de a depune la organul fiscal cazierul judiciar al noilor administratori, in cazul modificarii listei administratorilor.

Ori de cate ori organul fiscal competent anuleaza, din oficiu, inregistrarea in scopuri de TVA potrivit art. 153 sau 1531 din Codul fiscal a unui contribuabil, intocmeste si «Decizia privind radierea, din oficiu, din Registrul operatorilor intracomunitari».
Radierea, din oficiu, din Registrul operatorilor intracomunitari se realizeaza cu data comunicarii deciziei, dar nu poate fi ulterioara datei de scoatere din evidenta persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA.

Reinscrierea in Registru

Persoanele radiate din Registrul operatorilor intracomunitari pot solicita reinscrierea in acest registru dupa inlaturarea cauzelor care au determinat radierea, daca intentioneaza sa efectueze una sau mai multe operatiuni intracomunitare. Reinscrierea in Registrul operatorilor intracomunitari se efectueaza de catre organele fiscale in conditiile prevazute de articolul 158 indice 2 din Codul fiscal.


Autor: Irina Dumitrescu
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Radierea din Registrul Operatorilor Intracomunitari. Analiza expert":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016