Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.340 din 16 iulie 2009 privind aprobarea modelului si continutului formularului 710 "Declaratie rectificativa" a fost adoptat noul model al acestui formular.
Prin Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.340 din 16 iulie 2009 privind aprobarea modelului si continutului formularului 710 "Declaratie rectificativa" a fost adoptat noul model al acestui formular.Modificarea fata de precedentul act normativ care a reglementat acest formular - OMFP nr. 600/2004, modificat prin OMFP nr. 1.521/2005 - vizeaza ajustarea acesteia avand in vedere
impozitul minim.
Declaratia rectificativa se utilizeaza pentru corectarea impozitelor, taxelor si contributiilor administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala si stabilite de catre platitori prin autoimpunere sau cu regim de retinere la sursa, declarate in formularele 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat", 102 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale" si 103 "Declaratie privind accizele".
In ceea ce priveste completarea declaratiei, in cadrul coloanei sumei initiale, randurile 1 - 4 se completeaza dupa caz, inscriindu-se suma care s-a completat eronat in declaratia care se rectifica, respectiv formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat", formularul 102 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale", formularul 103 "Declaratie privind accizele" sau, dupa caz, formularul 710 "Declaratie rectificativa".
In mod corespunzator, in coloana "Suma corectata", randurile 1 - 4 se completeaza dupa caz, inscriindu-se suma corecta reprezentand impozitul, taxa sau contributia datorat/datorata in perioada la care se refera declaratia corectata.
Declaratia se intocmeste si se depune:
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
a)un exemplar la organul fiscal competent:
- in format hartie, semnat si stampilat, potrivit legii, cu codificarea informatiei prin cod de bare;
- in format electronic;
b) un exemplar in format hartie se pastreaza la contribuabil.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Procedura de reinnoire a certificatelor digitale pentru semnatura electronica. Ce etape exista?Repartizarea DIVIDENDELOR. Declaratia rectificativa 710 si 205. Completarea Declaratiei Unice (Studiu de caz)Anunt ANAF: Regimul fiscal pentru firme sub incidenta impozitului specific, precum si obligatiile declarative si de plataCe declaratii depun si ce plati fac firmele supuse impozitului specific in 2017?Aflati daca trebuie sa depuneti D 010 pana la 25 august!Ultimele articole
A aparut noul model al Declaratiei 100 (OPANAF nr. 935/2020)Documentar fiscal: Cum reinnoim certificatele digitale pentru semnatura electronica?Impozit pe nerizidenti platit in anul 2009 de recuperat. Cum procedam?Ce etape urmam pentru reinnoirea certificatelor digitale pentru semnatura electronica in 2013Atentie! Certificatele digitale pentru semnatura electronica trebuie reinnoite anualArticole similare
Top probleme din practica privind Declaratia 394, rezolvate de experti contabiliAtentie: cele 9 obligatii declarative ale lunii octombrie pe care trebuie sa le depuneti electronic!Sesiune online ANAF: Completarea Declaratiei Unice 212 pentru veniturile din activitati independenteVectorul fiscal modificat de impozitul pe venitImpozitul pe dividende. Cine il plateste, ce declaratii trebuie depuse si studii de caz utileUltimele articole
Amnistie fiscala. 4 conditii pe care trebuie sa le respecte contribuabiliiSeminare online ANAF: Explicatii pentru TOATE facilitatile prevazute de OUG 107/2024Amnistia Fiscala 2024: Ce trebuie sa stiiAnularea creantelor fiscale prin OUG 107/2024. In ce situatii se acorda facilitatileOUG 107/2024. Care sunt principalele 5 masuriAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"