Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Aparate de marcat electronice fiscale: Noi documente au fost aprobate prin Ordinul 1612/2023

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 20 Oct. 2023
Aparate de marcat electronice fiscale: Noi documente au fost aprobate prin Ordinul 1612/2023
Tags: casa de marcat, modificari case de marcat, numar unic de identificare

ANAF aduce in atentia utilizatorilor de aparate de marcat electronice fiscale ca prin OpANAF nr. 1612/2023 au fost aprobate documentele care pot fi solicitate de organele fiscale pentru atribuirea numarului unic de identificare a aparatului de marcat electronic fiscal.

ANAF aduce in atentia utilizatorilor de aparate de marcat electronice fiscale ca prin OpANAF nr. 1612/2023 au fost aprobate documentele care pot fi solicitate de organele fiscale pentru atribuirea numarului unic de identificare a aparatului de marcat electronic fiscal in conformitate cu prevederile art. 61 alin. (5) din Hotararea Guvernului nr. 479/2003 cu modificarile si completarile ulterioare, altele decat cele prevazute la art. 61 alin. (3) din anexa la Hotararea Guvernului nr. 479/2003 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si anume: 

In cazul activitatii de transport alternativ cu autoturism si conducator auto, precum si in cazul activitatii de transport in regim de taxi, organul fiscal poate solicita copia contractului de comodat sau de inchiriere a autovehiculului. 

In cazul activitatii de transport alternativ cu autoturism si conducator auto, organul fiscal poate solicita Autoritarii Rutiere Romane - A.R.R. informatii care se regasesc in cuprinsul autorizatiei pentru transportul alternativ cu autoturism si conducator auto, precum si in copia conforma a autorizatiei pentru transportul alternativ cu autoturism si conducator auto, in baza unui protocol interinstitutional. 

In cazul persoanelor fizice care inchiriaza in scop turistic camerele situate in locuinte personale, organul fiscal poate solicita o dovada a detinerii in proprietate a spatiului sau a dreptului de a subinchiria imobilul. 

In cazul in care utilizatorul aparatului de marcat a decedat, iar mostenitorul de drept al aparatului de marcat depune cerere pentru atribuirea numarului unic de identificare, organul fiscal solicita acestuia certificatul de mostenitor care atesta includerea in masa succesorala a aparatului de marcat electronic fiscal. 

Baza legala: 

Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1612/2023 privind documentele care pot fi solicitate conform art. 61 alin. (5) din anexa la Hotararea Guvernului nr. 479/2003 privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale publicat in Monitorul Oficial al Romaniei partea I nr. 919/12.X.2023. 



Sursa: ANAF

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Aparate de marcat electronice fiscale: Noi documente au fost aprobate prin Ordinul 1612/2023":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016