Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (A.N.A.F.) atentioneaza ca, incepand cu obligatiile declarative aferente lunii octombrie, declaratiile fiscale vor fi depuse numai electronic de catre ...
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (A.N.A.F.) atentioneaza ca, incepand cu obligatiile declarative aferente lunii octombrie, declaratiile fiscale vor fi depuse numai electronic de catre contribuabilii mari si mijlocii, definiti conform reglementarilor in vigoare, precum si de sediile secundare ale acestora.
Astfel, la data de 25 noiembrie 2010, se vor transmite prin intermediul Sistemului Electronic National, urmatoarele declaratii:
a) 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat";
b) 101 "Declaratie privind impozitul pe profit";
c) 102 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale";
d) 120 "Decont privind accizele";
e) 130 "Decont privind impozitul la titeiul din productia interna";
f) 300 "Decont de taxa pe valoarea adaugata";
g) 301 "Decont special de taxa pe valoarea adaugata";
h) 390 VIES "Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare";

SAF-T pentru Contribuabili Mici

Registrul de Evidenta Fiscala PFA

Cartea neagra a controlului fiscal
i) 710 "Declaratie rectificativa".
Declaratiile mentionate se depun prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro. Documentele trebuie semnate prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica.
Pentru garantarea securitatii operatiunilor electronice, titularii certificatelor calificate se vor inregistra conform Instructiunilor de utilizare a serviciului depunere declaratii on-line publicate pe site-ul A.N.A.F., la adresa: www.anaf.mfinante.gov.ro, sectiunea Declaratii electronice/inregistrare certificate digitale. Aceeasi procedura se aplica si in situatia in care titularul certificatului calificat este desemnat sau imputernicit de catre mai multi contribuabili pentru semnarea declaratiilor fiscale.
A.N.A.F. incurajeaza persoanele care nu se incadreaza in categoria contribuabililor mari sau mijlocii sa utilizeze mijlocul electronic de depunere a declaratiilor fiscale ca metoda alternativa de declarare.
Lista furnizorilor de certificate digitale calificate acreditati in prezent se gaseste pe site-ul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (www.mcsi.ro), „Registrul furnizorilor de servicii de certificare”, acestia fiind, in ordine alfabetica: S.C. CERTSIGN S.R.L., S.C. DIGISIGN S.A., S.C. TRANS SPED S.R.L. Procedurile de obtinere a certificatelor digitale sunt publicate pe site-urile furnizorilor.
Informatii suplimentare pot fi obtinute la tel. 031- 40.39.160 sau la adresa de e-mail asistenta@mfinante.gov.ro.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
La 1 iulie 2016 intra in vigoare noul formular 394Anunt ANAF privind munca desfasurata cu caracter ocazional de catre zilieriComunicat ANAF: In atentia persoanelor fizice care au obtinut in anul 2014 venituri din transferul titlurilor de valoareRezultatele activitatii de inspectie fiscala in luna mai 2024Din 2023 deducerile personale de baza si cele suplimentare se acorda in mod diferitUltimele articole
D406 in 2025. Cum se inregistreaza in D406 serviciile intracomunitareSponsorizare ONG. 3 studii de caz utile contribuabililorSemnatura electronica. Ce valabilitate are semnatura electronicaControale ANAF pe TVA. In ce conditii poate fi ANULAT un act fiscal impus de autoritatiDecont precompletat E-TVA: Brosura ANAF contine modelul decontului si a raportului + alte date esentialeArticole similare
Factura emisa pentru prestari servicii catre firma straina. Cum inregistram?Ce obligatii fiscale are administratorul fara venituri?Societate din stat membru UE. Cum va face inregistrarea ca platitor TVA in Romania?Procedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriuPana pe 20 noiembrie 2023 trebuie depuse declaratiile pentru aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasareUltimele articole
Anularea din oficiu a codului de TVA. Obligatii fiscale TVA pentru firmeE-Transport, cod UIT. Cine are obligatia generarii codului UITVenituri din alte surse. Ce OBLIGATII DECLARATIVE si de plata avetiVenituri din chirii in lei si euro. Ce OBLIGATII DECLARATIVE au persoanele fiziceANAF a publicat Ghidul asociatiilor, fundatiilor si federatiilor, persoane juridice de drept privat fara scop patrimonial
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"