Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (A.N.A.F.) atentioneaza ca, incepand cu obligatiile declarative aferente lunii octombrie, declaratiile fiscale vor fi depuse numai electronic de catre ...
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (A.N.A.F.) atentioneaza ca, incepand cu obligatiile declarative aferente lunii octombrie, declaratiile fiscale vor fi depuse numai electronic de catre contribuabilii mari si mijlocii, definiti conform reglementarilor in vigoare, precum si de sediile secundare ale acestora.
Astfel, la data de 25 noiembrie 2010, se vor transmite prin intermediul Sistemului Electronic National, urmatoarele declaratii:
a) 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat";
b) 101 "Declaratie privind impozitul pe profit";
c) 102 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale";
d) 120 "Decont privind accizele";
e) 130 "Decont privind impozitul la titeiul din productia interna";
f) 300 "Decont de taxa pe valoarea adaugata";
g) 301 "Decont special de taxa pe valoarea adaugata";
h) 390 VIES "Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare";

Manualul Contabilului Incepator - stick USB

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025

Operare SAGA Exemple practice si recomandari
i) 710 "Declaratie rectificativa".
Declaratiile mentionate se depun prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro. Documentele trebuie semnate prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica.
Pentru garantarea securitatii operatiunilor electronice, titularii certificatelor calificate se vor inregistra conform Instructiunilor de utilizare a serviciului depunere declaratii on-line publicate pe site-ul A.N.A.F., la adresa: www.anaf.mfinante.gov.ro, sectiunea Declaratii electronice/inregistrare certificate digitale. Aceeasi procedura se aplica si in situatia in care titularul certificatului calificat este desemnat sau imputernicit de catre mai multi contribuabili pentru semnarea declaratiilor fiscale.
A.N.A.F. incurajeaza persoanele care nu se incadreaza in categoria contribuabililor mari sau mijlocii sa utilizeze mijlocul electronic de depunere a declaratiilor fiscale ca metoda alternativa de declarare.
Lista furnizorilor de certificate digitale calificate acreditati in prezent se gaseste pe site-ul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (www.mcsi.ro), „Registrul furnizorilor de servicii de certificare”, acestia fiind, in ordine alfabetica: S.C. CERTSIGN S.R.L., S.C. DIGISIGN S.A., S.C. TRANS SPED S.R.L. Procedurile de obtinere a certificatelor digitale sunt publicate pe site-urile furnizorilor.
Informatii suplimentare pot fi obtinute la tel. 031- 40.39.160 sau la adresa de e-mail asistenta@mfinante.gov.ro.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Persoanele inregistrate in SVP pot plati online, prin ghiseul.ro, peste 30 de impozite si contributii fiscale(Informare ANAF)Noul formular 394. Raspunsuri oferite de specialistiLuni, 22 august 2022, este termenul limita de depunere a declaratiilor fiscale pentru aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasareObligativitatea depunerii electronice a formularului 112 incepand cu urmatorul termenAgentia Nationala de Administrare Fiscala ramburseaza in luna august TVA in valoare de 1.546,57 leiUltimele articole
SAF-T 2025: Cum incadrezi entitatile neplatitoare de TVA in D406Cod UIT ANAF: 3 lucruri esentiale de stiut la achizitii de bunuriTVA la cafea si ceai in HoReCa. Justitia RESPINGE interpretarea ANAFE-TVA si dublarea sumelor in sistem. MODEL de raspuns catre ANAFCota de TVA cafea. Este de 9% sau de 19% in 2025?Articole similare
Infiintare PFA. Ce OBLIGATII DECLARATIVE exista in acest caz?Achizitii intracomunitare de bunuri si societate neinregistrata in scop de TVA. Ce obligatii se impun?Dosar fiscal: Impozitul pe venitul din arendarea bunurilor agricoleCalendar fiscal: OBLIGATII DECLARATIVE cu termene in luna decembrie 2012PFA/II/IF. Platitor sau neplatitor de TVA?Ultimele articole
Anularea din oficiu a codului de TVA. Obligatii fiscale TVA pentru firmeE-Transport, cod UIT. Cine are obligatia generarii codului UITVenituri din alte surse. Ce OBLIGATII DECLARATIVE si de plata avetiVenituri din chirii in lei si euro. Ce OBLIGATII DECLARATIVE au persoanele fiziceANAF a publicat Ghidul asociatiilor, fundatiilor si federatiilor, persoane juridice de drept privat fara scop patrimonial
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"