Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cristian Tudor Popescu: Nici acesti bani smulsi liber-profesionistilor nu vor stopa degringolada

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Sep. 2010
Tags: liber-profesionisti, drepturi de autor

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca nici banii care urmeaza sa fie smulsi liber-profesionistilor - prin proiectul de ordonanta de urgenta al Guvernului care ...


Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca nici banii care urmeaza sa fie smulsi liber-profesionistilor - prin proiectul de ordonanta de urgenta al Guvernului care vizeaza cresterea impozitarii drepturilor de autor - nu vor stopa degringolada actuala.

"Este o actiune care se inscrie in cautarea disperata de bani a unui Guvern lipsit de orice gandire economica tactica", a declarat Cristian Tudor Popescu.

"Sunt atacate cu predilectie categoriile sociale care nu se pot grupa pentru proteste colective, asa cum sunt liber-profesionistii, dar nici acesti bani care urmeaza a le fi smulsi liber-profesionistilor nu vor stopa nicidecum degringolada si atunci Guvernul se va napusti si asupra altor categorii sociale", a mai spus acesta.

Joi a fost supus dezbaterii publice un proiect de modificare si completare a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal - care ar urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2011 si sa se aplice incepand cu veniturile aferente lunii ianuarie 2011 -, ce prevede ca persoanele cu venituri din activitati independente vor plati contributii de asigurari sociale de cel putin 25,36% si pana la 35% din venituri, aproape dublu fata de nivelul actual.

Astfel, contributia de asigurari sociale de stat (pensii) ar urma sa creasca de la 10% la 24,43%, contributia de asigurari sociale de sanatate de la 5% la 8,35%, iar cea la bugetul asigurarilor pentru somaj, de la 0,5% la 0,78%.

Prin proiect se mai introduce o contributie pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate de 0,85% si o contributie de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale de 0,15%-0,85%, diferentiata in functie de clasa de risc.

Sursa: Mediafax

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cristian Tudor Popescu: Nici acesti bani smulsi liber-profesionistilor nu vor stopa degringolada":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016