Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Curtea Constitutionala a primit doua sesizari privind scaderea pensiilor si a salariilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Iun. 2010
Tags: scaderea pensiilor, curtea constitutionala

Judecatorii Sectiilor Unite de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis, cu 85 de voturi pentru din 86 exprimate, sa trimita la Curtea Constitutionala doua sesizari privind ...

Judecatorii Sectiilor Unite de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis, cu 85 de voturi “pentru” din 86 exprimate, sa trimita la Curtea Constitutionala doua sesizari privind neconstitutionalitatea unor prevederi din proiectele de lege privind scaderea pensiilor si a salariilor.

In prima sesizare, judecatorii sustin ca legea privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar "are in realitate, ca obiect de reglementare, o serie de restrangeri ale exercitiului drepturilor, precum cel la salariu, componenta a dreptului de munca, a celui referitor la ajutorul de somaj, a celui la pensie si inaplicabilitatea dispozitiilor legale privind pensia anticipata si pensia anticipata partiala, precum si o restrangere a exercitiului dreptului la masuri de asistenta sociala, concretizata, intre altele, in neacordarea ajutoarelor sau a indemnizatiilor la iesirea la pensie, retragere".

In a doua sesizare se arata ca, in contradictie cu norma constitutionala de la articolul 124, alineat 3 din Constitutie, referitor la independenta judecatorilor, acest proiect prevede prin articolul 1, 3 si 12 eliminarea pensiei de serviciu a judecatorilor, "fara sa tina seama de faptul ca intocmai ca numirea, formarea profesionala continua, evaluarea si promovarea, pensionarea marcheaza momentul final al activitatii judecatorului".

Sursa Financiarul 15/06/2010



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Curtea Constitutionala a primit doua sesizari privind scaderea pensiilor si a salariilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016