Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Decontarea cheltuielilor aferente TVA la programele operationale regionale

de Infotva.ro

de Infotva.ro la 14 Feb. 2011
Tags: tva, decontare cheltuieli, programe regionale, por 2007-2013

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional a emis o notificare privind decontarea cheltuielilor aferente TVA si a taxelor ISC in cadrul proiectelor finantate prin POR 2007-2013. ...


Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional a emis o notificare privind decontarea cheltuielilor aferente TVA si a taxelor ISC in cadrul proiectelor finantate prin POR 2007-2013. Iata ce s-a scris pe site-ul Programului Operational Regional Sud Muntenia:

■ Ca urmare a modificarii cotei de TVA de la 19% la 24%, conform legislatiei in vigoare, in vederea rambursarii valorii TVA in cadrul contractului de finantare, au fost identificate situatii in care sumele aferente TVA prevazute in bugetul proiectului pe linii bugetare nu sunt suficiente pentru plata TVA aferente cheltuielilor eligibile efectuate de beneficiar.
Aceasta modificare se poate face astfel:

- prin Notificare, cand se modifica valoarea TVA intre liniile bugetare din cadrul aceluiasi capitol, in limita a maximum 10% din valoarea liniei in care se face modificarea bugetara;

- prin Act Aditional, cand se modifica valoarea TVA intre capitole si valoarea TVA aferenta intregului buget al proiectului.

■ Referitor la plata taxelor datorate Inspectoratului de Stat in Constructii, au fost identificate situatii in care s-a considerat eligibila numai valoarea cotei de 0,1% catre ISC aferenta valorii contractului de lucrari incheiat de beneficiar, desi acesta a efectuat plata in valoare de 0,1% din valoarea lucrarilor inscrisa in autorizatia de construire; in aceasta situatie, se va deconta valoarea taxei ISC la nivelul valorii platite de beneficiar.
Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate
Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate

Vezi detalii

Proceduri obligatorii. Spalarea banilor
Proceduri obligatorii. Spalarea banilor

Vezi detalii

Ajustarea TVA pas cu pas
Ajustarea TVA pas cu pas

Vezi detaliiIn ceea ce priveste valoarea cotei de 0,7% catre ISC din valoarea lucrarilor executate, se va deconta valoarea intregii taxe ISC, la nivelul valorii platite de beneficiar, fara a tine cont de valoarea acesteia corespunzatoare numai cheltuielilor eligibile ale lucrarilor executate aferente.
Reglarea valorii taxelor catre ISC corespunzatoare valorii contractului de lucrari (0,1%) si a lucrarilor efectiv executate (0,7%) se va efectua la ultima cerere de rambursare.
Autor: Infotva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Decontarea cheltuielilor aferente TVA la programele operationale regionale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016