Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Formularul 099 trebuie depus in mod obligatoriu de contribuabilii care solicita reinregistrarea in scopuri de TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 07 Oct. 2021 Exclusiv
Tags: formularul 099, reinregistrare in scopuri de tva, reactivare fiscala

ANAF a publicat recent un material informativ prin care reaminteste contribuabililor care solicita reinregistrarea in scopuri de TVA ca au obligatia de a depune formularul 099.

 
Astfel, ca urmare a anularii inregistrarii in scopuri de TVA de catre organele fiscale avand in vedere starea de inactivitate temporara inscrisa la registrul comertului, dupa reactivarea fiscala, inregistrarea in scopuri de TVA se realizeaza la solicitarea persoanelor impozabile si se efectueaza prin completarea si depunerea de catre acestea a formularului 099 -Cerere de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata.

Cererea se depune de catre reprezentantul legal al persoanei impozabile pentru care se solicita inregistrarea in scopuri de TVA sau de alta persoana imputernicita, potrivit legii, la registratura organului fiscal competent ori prin posta cu confirmare de primire.

Pe baza cererii, organul fiscal elibereaza contribuabililor certificatul de inregistrare in scopuri de TVA, care cuprinde codul de inregistrare in scopuri de TVA atribuit initial, precum si data de la care inregistrarea in scopuri de TVA devine valabila (respectiv data comunicarii deciziei de inregistrare in scopuri de TVA).

De la data la care devine valabila inregistrarea in scopuri de TVA, persoana impozabila dobandeste toate drepturile si obligatiile persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA, prevazute de titlul VII „Taxa pe valoarea adaugata” al Codului Fiscal.

Reamintim ca in acelasi material institutia a oferit detalii cu privire la declaratiile necesare care trebuiesc depuse pentru reactivarea fiscala. 
ersoanele juridice, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale sau intreprinderile familiale, precum si persoanele fizice care obtin venituri din desfasurarea profesiilor liberale, au posibilitatea intreruperii/suspendarii temporare a activitatii.
 
La intreruperea/suspendarea temporara a activitatii contribuabilii pot solicita aplicarea regimului de declarare derogatoriu. In cazul in care contribuabilii nu solicita regimul derogatoriu de depunere a declaratiilor fiscale au obligatii declarative inclusiv pe perioada intreruperii/suspendarii activitatii. 
 
Cum se face solicitarea reactivarii?
 
Contribuabilii persoane juridice sau orice entitate fara personalitate juridica, in vederea reactivarii, in cazul in care sunt indeplinite conditiile de reactivare fiscala, trebuie sa depuna o cerere la organul fiscal in a carui evidenta fiscala sunt inregistrati, conform procedurii prevazute in anexa nr.2 la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3846/2015 pentru aprobarea procedurilor de aplicare a art. 92 din Codul de procedura fiscala, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare, cu modificarile si completarile ulterioare. Continuarea in ACEST articol.


Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Formularul 099 trebuie depus in mod obligatoriu de contribuabilii care solicita reinregistrarea in scopuri de TVA":
Rating:

Nota: 3.63 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016