Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Problema:Daca o societate italiana desfasoara pe teritoriul Romaniei activitate de constructii, avand declarat in Romania Sediu Permanent si fiind inregistrata ca platitor TVA, in declaratiile 100 ...
Problema:Daca o societate italiana desfasoara pe teritoriul Romaniei activitate de constructii, avand declarat in Romania Sediu Permanent si fiind inregistrata ca platitor TVA, in declaratiile 100 lunare ce pozitie trebuie sa declare: impozit profit datorat de persoane juridice Romane sau impozit profit datorat de persoane juridice straine, avand in vedere ca Sediul Permanent nu are personalitate juridica.
Solutie:
Societatea italiana prin intermediul sediului sau permanent va declara impozitul pe profit datorat pentru activitatile atribuile sediului permament in Romania la pozitia 04 din Nomenclatorul obligatiilor fiscale ce se declara prin formularul 100, respectiv ca "impozit pe profit datorat de persoane juridice straine, altele decat cele prevazute la pct. 1".
Acest tip de impozit se declara de toate persoanele obligate la plata impozitului pe profit in conformitate cu prevederile art. 13 lit. b; c) si d) din Codul fiscal (iar sediul permanent se incadreaza in prevederile art. 13 lit. b) din Codul fiscal). Singura exceptie o constituie sucursalele bancilor straine (sedii permanente in Romania), care declara impozitul la pozitia 01 din Nomenclator.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Modificari IMPORTANTE aduse impozitului pe profit, suplimentar si pe veniturile microAsociatie non-profit. Cum aplicam tratamentul fiscal in ce priveste TVA-ul si impozitul?Stiti care cheltuieli sunt deductibile si care nu sunt, conform celor mai recente reglementari din Codul fiscal?Trecerea la microintreprindere incepand cu 1 februarie 2013Notificati ANAF pana vinerea viitoare daca platiti impozit specific! Amenda de 5.000 lei!Ultimele articole
Firme care NU mai sunt microintreprinderi din ianuarie 2023. Pot reveni la impozit micro din 2025?Sponsorizari. Momentul scaderii din impozitul pe profitSituatii financiare nedepuse la timp. De cand trece microintreprinderea la IMPOZIT PE PROFITCalendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Bolos: Bonificatia de 3% acordata celor bun-platnici ar putea fi permanentaArticole similare
Plata garantiei este purtatoare de TVAFacilitati fiscale pentru companiile care ofera ajutor umanitar, conform OUG 20/2022TVA aferenta facturilor emise de furnizori. Cum deducem TVA-ul colectat?Informatii utile: Declaratia 394 pentru luna ianuarie 2012Evidentierea in gestiune a bunurilorUltimele articole
Nou ghid E-Factura: Tipuri de facturi utilizate in sistem si codificarile specifice acestoraFacturile simplificate B2B si B2C trebuie transmise in E-Factura din 2025. Care sunt exceptiileE-Factura in 2025: 5 modificari importante aduse de FinanteAchizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Cum vor fi modificate incepand cu anul 2025 sistemele E-Factura, E-TVA, E-TransportAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"