Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP se imprumuta de 2 miliarde de euro! Ministrul Finantelor, foarte mandru: Investitorii au incredere pe termen lung in performanta economiei romanesti

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 18 Iul. 2019
Tags: euroobligatiuni, mfp, imprumuturi romania

Ministerul Finantelor Publice a incasat, marti, 16 iulie a.c, fondurile aferente celei de a doua emisiuni de euroobligatiuni din anul 2019 - de 2 miliarde euro, ceea ce-l face pe ministrul de resort sa fie foarte optimist. Acesta sustine ca "performanta" este dovada ca investitorii au incredere in economia romaneasca pe termen lung.

"Emisiunea reprezinta o performanta deosebita a Ministerului Finantelor Publice in conditiile actuale de piata, care confirma inca o data increderea investitorilor pe termen lung in performanta economiei romanesti", a declarat ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, intr-un comunicat remis de institutia pe care o conduce.

Emisiunea a fost realizata in doua transe:
  •        1,4 miliarde euro cu maturitatea de 12 ani si o dobanda de 2,124%,
  •        600 milioane euro prin redeschiderea maturitatii de 30 ani, cu o dobanda de 3,400%. 

Investitorii au manifestat un interes ridicat, gradul de supra subscriere fiind de cca 2,6 ori. La tranzactie au participat 360 investitori, - multi dintre ei fiind investitori institutionali. 

“Strategia de executie a emisiunii a permis reducerea graduala a costurilor, pe fondul unei supra subscrieri pentru cele doua transe si a calitatii investitorilor care au plasat ordinele, care a atins un nivel maxim de aproximativ 6 miliarde euro. Fata de valorile cu care au fost lansate initial in piata cele doua transe, de cca 210 puncte de baza peste cotatia Mid-Swap pentru maturitatea de 12 ani si un randament de cca 3,55% pentru maturitatea de 30 ani, costurile au fost reduse gradual cu 15-25 puncte de baza, obtinandu-se in final prime de emisiune foarte scazute, respectiv 1 punct de baza pentru maturitatea de 12 ani si cca 7 puncte de baza pentru maturitatea de 30 ani”, se arata in comunicatul de presa.

Aceasta tranzactie incheie planul MFP de finantare externa pentru acest an si asigura pre-finantarea partiala a nevoilor de finantare estimate pentru anul 2020.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP se imprumuta de 2 miliarde de euro! Ministrul Finantelor, foarte mandru: Investitorii au incredere pe termen lung in performanta economiei romanesti":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016