Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministerul Finantelor Publice a incasat, marti, 16 iulie a.c, fondurile aferente celei de a doua emisiuni de euroobligatiuni din anul 2019 - de 2 miliarde euro, ceea ce-l face pe ministrul de resort sa fie foarte optimist. Acesta sustine ca "performanta" este dovada ca investitorii au incredere in economia romaneasca pe termen lung.
Emisiunea a fost realizata in doua transe:
- 1,4 miliarde euro cu maturitatea de 12 ani si o dobanda de 2,124%,
- 600 milioane euro prin redeschiderea maturitatii de 30 ani, cu o dobanda de 3,400%.
Investitorii au manifestat un interes ridicat, gradul de supra subscriere fiind de cca 2,6 ori. La tranzactie au participat 360 investitori, - multi dintre ei fiind investitori institutionali.
“Strategia de executie a emisiunii a permis reducerea graduala a costurilor, pe fondul unei supra subscrieri pentru cele doua transe si a calitatii investitorilor care au plasat ordinele, care a atins un nivel maxim de aproximativ 6 miliarde euro. Fata de valorile cu care au fost lansate initial in piata cele doua transe, de cca 210 puncte de baza peste cotatia Mid-Swap pentru maturitatea de 12 ani si un randament de cca 3,55% pentru maturitatea de 30 ani, costurile au fost reduse gradual cu 15-25 puncte de baza, obtinandu-se in final prime de emisiune foarte scazute, respectiv 1 punct de baza pentru maturitatea de 12 ani si cca 7 puncte de baza pentru maturitatea de 30 ani”, se arata in comunicatul de presa.
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Aceasta tranzactie incheie planul MFP de finantare externa pentru acest an si asigura pre-finantarea partiala a nevoilor de finantare estimate pentru anul 2020.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Noutati legislatie fiscala 7 - 11 septembrie 2009 - Monitorul OficialOUG nr. 47/2015 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 si unele masuri bugetare1,25 miliarde de euro atrase de Romania la minime istorice de cost, printr-o emisiune de EUROOBLIGATIUNIArticole similare
MFP modifica din nou OUG 44/2015 si conditiile de anulare a penalitatilor de intarziereMFP propune o serie de masuri legislative importante pentru mediul economic: Reducerea birocratiei ANAF si scaderea TVA la alimenteRepartizarea trimestriala de dividende. Intocmirea situatiilor financiare interimareSpeta zilei: Ce cheltuieli sunt deductibile in cazul unui IFCertificarea declaratiei privind nedeductibilitatea TVA aferenta cheltuielilor cuprinse in cererea de rambursareUltimele articole
Facturile simplificate B2B si B2C trebuie transmise in E-Factura din 2025. Care sunt exceptiileE-Factura in 2025: 5 modificari importante aduse de FinanteModificari IMPORTANTE aduse impozitului pe profit, suplimentar si pe veniturile microSituatii financiare interimare. In cazul unor erori pot fi rectificate?Ce trebuie sa stie firmele despre sanatatea si securitatea zilierilor cu care lucreazaArticole similare
Presedintele PMP: Datoria Romaniei in ultimele 11 luni se ridica la 11 miliarde de euroAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"