Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Societate platitoare de TVA: Completarea Declaratiei 300

de InfoTva.ro

de InfoTva.ro la 16 Iul. 2019 Exclusiv
Tags: declaratia 300, tva, codul fiscal, decont de tva

Cum depune Declaratia 300 de TVA o societate care este platitoare de TVA la trimestru: face cate o declaratie pentru fiecare luna in parte si le depune la termenul pentru fiecare trimestru?

 

Raspunsul specialistului


In situatia in care perioada fiscala este trimestrul calendaristic conform prevederilor art. 322 din Codul fiscal, persoana impozabila intocmeste si transmite, electronic, un singur formular cod 300 completat pentru toate operatiunile din sfera de aplicare a TVA realizate in cadrul trimestrului de referinta. 
 
Astfel, se respecta prevederile art. 323 "Decontul de taxa" alin. (1) din Codul fiscal "Persoanele inregistrate conform art. 316 trebuie sa depuna la organele fiscale competente pentru fiecare perioada fiscala, un decont de taxa, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care se incheie perioada fiscala respectiva. " Aceste prevederi se completeaza cu cele din ANEXA 2 INSTRUCTIUNI de completare a Formularului (300) "Decont de taxa pe valoarea adaugata" din O.P.A.N.A.F. nr.  591 din 27 ianuarie 2017 pentru aprobarea modelului si continutului Formularului (300) "Decont de taxa pe valoarea adaugata".
 
".....   Formularul (300) "Decont de taxa pe valoarea adaugata" se depune la organul fiscal competent, la urmatoarele termene:
a) lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se depune decontul, de persoanele impozabile pentru care perioada fiscala este luna calendaristica, potrivit prevederilor art. 322 din Codul fiscal;
b) trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a primei luni din trimestrul urmator celui pentru care se depune decontul, de persoanele impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic, potrivit prevederilor art. 322 din Codul fiscal; "
 
Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica
Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica

Vezi detalii

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile

Vezi detalii

Ajustarea TVA pas cu pas
Ajustarea TVA pas cu pas

Vezi detalii

Acest decont se completeaza in baza evidentei fiscale a operatiunilor (jurnal pentru vanzari + jurnal pentru cumparari) din sfera de aplicare a TVA intocmita trimestrial, cu un total efectuat pentru fiecare trimestru calendaristic.
 
De asemenea, persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA in regim normal este obligata sa completeze si sa transmita trimestrial catre A.N.A.F. si Formularul (394) "Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA", cod MFP 14.13.01.02/f, reglementat prin O.P.A.N.A.F. nr. 3769 din 23 decembrie 2015.
 
Conform prevederilor art.7 din O.P.A.N.A.F. nr. 3769/2015, perioada de raportare prin Formularul cod 394 este perioada fiscala declarata pentru depunerea decontului de taxa pe valoarea adaugata (Formularul 300). Astfel, daca perioada fiscala este trimestrul calendaristic, Declaratia cod 394 se transmite, de asemenea, trimestrial, pana pe data de 25 a lunii urmatoare celei in care s-a incheiat trimestrul de referinta.
 
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal, un proiect de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
 
Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Societate platitoare de TVA: Completarea Declaratiei 300":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016