Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Modificarea OUG 132/2020. Angajatorii pot ajusta programul de lucru de cate ori este nevoie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Feb. 2021 Exclusiv
Tags: oug 132/2020, modificare oug 132/2020, timp de lucru, modificare program de lucru

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a discutat astazi cu Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM) si cu reprezentantii Confederatiei Patronale Concordia despre necesitatea adoptarii rapide a prevederilor privind reducerea timpului de munca, proiect aflat acum in Legislativ.

„Vom trimite la Parlament, in cursul zilei de maine, amendamentele pe care ministerul le-a formulat in acest sens, cu rolul de a flexibiliza masura referitoare la reducerea timpului de lucru. Modificarile pe care le propunem vizeaza intreg mediul de afaceri, pentru ca interesul nostru este sa pastram locurile de munca”, a spus ministrul.


Modificari preconizate:

1. Programul de lucru va putea fi modificat ori de cate ori situatia o impune, dar angajatorul va fi obligat sa justifice de fiecare data aceasta schimbare.
 
2. Comunicarea catre salariat se va face cu cel putin 24 de ore anterior aplicarii efective a masurii, fata de 5 zile in mod obisnuit, daca intervine o modificare a programului cauzata de o crestere a activitatii sau daca se impune inlocuirea unui salariat aflat in imposibilitatea de a presta activitate conform programului de lucru.
 
3. Timpul de munca va putea fi redus pana la 80% din durata zilnica, saptamanala sau lunara, fata de 50% cat e in prezent. 

Ministrul Raluca Turcan va adresa colegilor din Parlament rugamintea sa finalizeze in cel mai scurt timp posibil aceste modificari, pentru a permite companiilor sa acceseze aceasta forma de sprijin, protejand astfel locurile de munca ale oamenilor.
Aceasta schimbare vine in contextul in care Uzina Dacia din Mioveni si-a intrerupt activitatea din cauza crizei de semiconductori la nivel global, situatie care afecteaza 50%-60% din activitatea de productie si aproximativ 8.000 de lucratori.


Sursa: MMPS

 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Modificarea OUG 132/2020. Angajatorii pot ajusta programul de lucru de cate ori este nevoie":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016