Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fisele fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii, pentru veniturile din salarii si asimilate salariilor realizate in anul 2010, se vor completa si depune conform prevederilor OMEF nr. ...
Fisele fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii, pentru veniturile din salarii si asimilate salariilor realizate in anul 2010, se vor completa si depune conform prevederilor OMEF nr. 2293/2007, astfel:
MODUL DE COMPLETARE A FISEI FISCALE
- Informatiile referitoare la calculul impozitului pe veniturile din salarii se cuprind in fisele fiscale.
- Platitorul de venituri are obligatia sa completeze fisele fiscale pe intreaga durata de efectuare a platii salariilor. Platitorul este obligat sa pastreze fisele fiscale pe intreaga durata a angajarii.
- Fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii se completeaza de catre angajatorii/platitorii de venituri din salarii si asimilate salariilor, denumiti in continuare angajatori, pentru fiecare persoana fizica care realizeaza venituri din salarii sau asimilate acestora, la functia de baza* ori in afara functiei de baza, conform legii.
* Prin locul unde se afla functia de baza se intelege:
- pentru persoanele fizice angajate la un singur loc de munca, ultimul loc inscris in carnetul de munca sau in
Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
documentele specifice care, potrivit reglementarilor legale, sunt asimilate acestora;
- in cazul cumulului de functii, locul declarat/ales de persoanele fizice.
Functia de baza poate fi declarata de angajat in conditiile legii si la locul de munca la care acesta realizeaza venituri din salarii in baza unui contract individual de munca cu timp partial.
- In fisa fiscala se inscriu sumele cuprinse in statele de salarii sau alte documente prevazute de lege aferente perioadei impozabile si platite angajatilor pana la data limita de depunere a fiselor fiscale.
PROCEDURA DE DEPUNERE A FISELOR FISCALE
- Fisele fiscale se depun de catre angajatori la unitatea fiscala in a carei raza teritoriala acestia isi au domiciliul fiscal sau sunt luati in evidenta fiscala, dupa caz.
Sediile secundare ale angajatorilor persoane juridice, inregistrate ca platitori de impozit pe venitul din salarii, depun fisele fiscale ale angajatilor proprii la organul fiscal in a carui raza teritoriala sunt inregistrate sediile secundare respective.
In cazul in care, la data depunerii fiselor fiscale, sediul secundar este desfiintat, depunerea fiselor fiscale se va face de catre persoana juridica de care a apartinut sediul secundar la organul fiscal in a carui raza teritoriala este inregistrata persoana juridica.
- Termenul de depunere a fiselor fiscale pentru anul 2010 este pana la data de 28 februarie 2011, inclusiv.
- Fisele fiscale se depun la organul fiscal competent, in format electronic, pe suport magnetic sau optic, insotite de un borderou privind continutul acestora, semnat si stampilat conform legii.
La organul fiscal nu se depun fisele fiscale si in format hartie. Angajatorii au obligatia sa inmaneze angajatului un exemplar al fisei fiscale, in format hartie, semnat si stampilat conform legii. Pentru salariatii care inceteaza sa obtina venituri din salarii sau asimilate salariilor in timpul anului, angajatorii le vor inmana un exemplar al fisei fiscale o data cu definitivarea formelor de lichidare sau la incetarea raporturilor in baza carora au fost obtinute veniturile din salarii.
- Programul de asistenta este distribuit contribuabililor gratuit de unitatile fiscale teritoriale sau poate fi descarcat de pe serverul Ministerului Finantelor Publice la adresa www.mfinante.ro.
- Fisa fiscala pentru salariatii care au fost detasati la o alta unitate se completeaza de unitatea care a incheiat contractele de munca cu acestia.
Temei legal:
- OMEF nr. 2293/2007 pentru aprobarea modelului si continutului fisei fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii, publicat in M.O. 866/18.12.2007
- art. 59 din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, aprobate prin HG nr. 44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Mai putine declaratii la Fisc din 2015Impozit pe salariul administratorului unei societati. Cum stabilim cota?Cumul indemnizatie salariu. Contributii socialeNeconcordante intre evidenta contabila si cea fiscala. Declaratii rectificativeDeclaratia 112 si FISA FISCALA 2 pentru veniturile zilierilorUltimele articole
Ce procedura urmam pentru declararea veniturilor din strainatate?Ce inseamna sa fii platitor de TVA ca firma mica?Anunt MFP: FISA FISCALA NU se depune de catre angajator si in format hartieDeclaratia 205 pentru zilieriConventii civile. Declaratii Reconsiderarea activitatiiArticole similare
Ce obligatii fiscale apar in cazul utilizarii zilierilor in activitatea cu caracter ocazional?Contribuabilii sistemelor de asigurari socialeCum declaram corect prin Formularul 112? Atentie la amenzi!Studiu de caz: Declararea impozitului pe venit pentru personalul zilierModificari CAS aduse de OG nr. 8 din 2013Ultimele articole
In ce conditii poti trece de la impozit pe profit la impozit micro in 2025Controale ANAF august 2024. 5 situatii in care au fost verificate persoanele juridiceDocumente necesare firmelor obligate sa radieze punctul de lucru atunci cand numarul angajatilor scadeReminder ANAF! 26 octombrie - termen limita pentru depunerea a noua declaratii fiscale -Contracte de mandat. Modificare vector fiscal. Formular 010Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"