Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Initial, prin Lege nr. 145/2018 au fost adoptate anumite facilitati pentru entitatile nerezidente organizatoare ale Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020. In Monitorul oficial nr. 222 din 21.03.2019 a fost publicata OUG nr. 18/2019 prin care s-au adus modificari si completarea art. II din Legea nr. 145//2018.
Astfel, in contextul pregatirii, organizarii si desfasurarii Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 se prevad urmatoarele:
1. Entitatile nerezidente organizatoare ale Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, inclusiv filialele nerezidente ale acestora, implicate in activitatile de pregatire, organizare si desfasurare a turneului, nu sunt contribuabili in intelesul impozitului pe profit pentru aceste activitati, iar derularea acestor activitati in Romania nu conduce la existenta unui sediu permanent in Romania. Confirmarea filialelor nerezidente care au legatura cu pregatirea, organizarea si desfasurarea turneului se face de catre entitatile nerezidente organizatoare.
2. Veniturile din pregatirea, organizarea si desfasurarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 realizate din Romania de entitatile nerezidente organizatoare ale turneului, inclusiv de filialele nerezidente ale acestora confirmate potrivit pct. 1, sunt venituri neimpozabile in intelesul impozitului pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti.
3. Veniturile realizate de persoane juridice, altele decat cele prevazute la pct. 1, implicate in pregatirea, organizarea si desfasurarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, sunt venituri neimpozabile in intelesul impozitului pe profit si sunt venituri scutite in intelesul impozitului pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti, dupa caz. Persoanele juridice sunt confirmate ca avand legatura cu pregatirea, organizarea si desfasurarea turneului de catre entitatile nerezidente organizatoare. In cazul persoanelor juridice romane, veniturile sunt neimpozabile daca acestea au ca scop unic pregatirea, organizarea si desfasurarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020. Pentru aceste persoane juridice romane sunt de asemenea neimpozabile si veniturile realizate din redevente si din distributii de active in caz de lichidare.
4. Veniturile realizate de persoane fizice nerezidente implicate in pregatirea, organizarea si desfasurarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 sunt venituri neimpozabile in intelesul impozitului pe venit si al impozitului pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti, dupa caz. Persoanele fizice sunt confirmate ca avand legatura cu pregatirea, organizarea si desfasurarea turneului de catre entitatile nerezidente organizatoare.
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
5. Taxa pentru serviciile de reclama si publicitate si taxa pentru afisaj in scop de reclama si publicitate nu se datoreaza pentru reclama si publicitatea efectuate pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea in Romania a Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020.
6. Evenimentele sportive care au loc in cadrul pregatirii, organizarii si desfasurarii in Romania a Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 sunt scutite de la plata impozitului pe spectacole.
Procedura de aplicare a scutirilor de la pct. 2-4 urmeaza sa se stabileasca prin ordin al ministrului finantelor publice, in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a OUG 18/2019.
Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
MFP propune adoptarea unor noi masuri fiscal-bugetare. Fara impozit pe venit pentru anumite entitatiArticole similare
Ce obligatii aveti de indeplinit pana la 2 mai 2017?MFP estimeaza ca 13 comune ar fi in stare de insolventaProvizioane pentru garantii. Care va fi tratamentul fiscal?Studiu de caz: Recuperarea de TVA in cazul suspendarii activitatii unei firmeCursul de schimb utilizat de banca prin care se efectueaza decontarile. Cum stabilim procedura corecta?Ultimele articole
Facturile simplificate B2B si B2C trebuie transmise in E-Factura din 2025. Care sunt exceptiileE-Factura in 2025: 5 modificari importante aduse de FinanteModificari IMPORTANTE aduse impozitului pe profit, suplimentar si pe veniturile microSituatii financiare interimare. In cazul unor erori pot fi rectificate?Ce trebuie sa stie firmele despre sanatatea si securitatea zilierilor cu care lucreazaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"