Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP propune adoptarea unor noi masuri fiscal-bugetare. Fara impozit pe venit pentru anumite entitati

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 18 Mar. 2019
Tags: mfp, campionatul european de fotbal 2020, oug 18/2018

Ministerul Finantelor Publice a pus in dezbatere un Proiect de OUG pentru modificarea si completarea articolului II al Legii nr.145/2018 pentru aprobarea OUG nr. 18/2018 privind adoptarea unor masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Proiectul se refera la entitatile nerezidente organizatoare ale Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, inclusiv de filialele nerezidente ale acestora, implicate in pregatirea, organizarea si desfasurarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020

Asadar, Actul normativ pus in dezbatere de Finante face referire la Campionatul European de Fotbal 2020. Proiectul pus in Transparenta decizionala de MFP prevede ca entitatile organizatoare, inclusiv filialele nerezidente ale acestora, implicate in activitatile de pregatire, organizare si desfasurare a turneului nu sunt contribuabili in intelesul impozitului pe profit pentru aceste activitati, iar veniturile obtinute/realizate de acestea din Romania sunt venituri neimpozabile in intelesul impozitului pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti.
 

Extras din Proiectul de Ordonanta de Urgenta

(...)

Pentru indeplinirea angajamentelor asumate prin semnarea Formular tip Garantie 05.34 in care Romania s-a angajat ca va intreprinde demersurile necesare pentru sustinerea facilitatilor fiscale si procedurale pe perioada de pregatire, organizare si desfasurare a Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020,
(...)

si datorita faptului ca activitatile de pregatire si organizare a Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 vor incepe in perioada urmatoare fiind necesara clarificarea cadrului legal actual si completarea acestuia pentru  entitatile organizatoare si filialele acestora,

tinand seama de faptul ca nepromovarea prezentului act normativ ar avea drept consecinte negative, neindeplinirea angajamentelor asumate prin Formularul tip Garantie 05.34, ceea ce ar expune Bucurestiul la riscul retragerii dreptului de a organiza cele 4 meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020,
 
in considerarea faptului ca aceste situatii aduc atingere interesului public general si constituie o situatie extraordinara, a carei rezolvare nu poate fi amanata, 

in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, 

Guvernul Romaniei adopta urmatoarea Ordonanta de Urgenta

Art. 1 Partea dispozitiva si punctul 1 ale Articolului II din Legea nr. 145/2018 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 18/2018 privind adoptarea unor masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul
Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 515 din 22 iunie 2018, se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

„Art. II - Prin derogare de la Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in contextul pregatirii, organizarii si desfasurarii Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 se prevad urmatoarele:

„1. Entitatile nerezidente organizatoare ale Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, inclusiv filialele nerezidente ale acestora, implicate in activitatile de pregatire, organizare si desfasurare a turneului nu sunt contribuabili in intelesul impozitului pe profit pentru aceste activitati, iar derularea acestor activitati in Romania nu conduce la existenta unui sediu permanent in Romania. Filialele nerezidente sunt confirmate de catre entitatile nerezidente organizatoare ca avand legatura cu pregatirea, organizarea si desfasurarea turneului.”
 

Art. 2 Dupa punctul 1 al Articolului II din Legea nr. 145/2018 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 18/2018 privind adoptarea unor masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative, se introduc patru noi puncte, punctele 1.1- 1.4 , cu urmatorul cuprins:

„1.1. Veniturile realizate din Romania de entitatile nerezidente organizatoare ale Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, inclusiv de filialele nerezidente ale acestora confirmate potrivit punctului 1, implicate in pregatirea, organizarea si desfasurarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 sunt venituri neimpozabile in intelesul impozitului pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti. 

1.2. Veniturile realizate de persoane juridice, altele decat cele mentionate la punctul 1, implicate in pregatirea, organizarea si desfasurarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 sunt venituri neimpozabile in intelesul impozitului pe profit si sunt venituri scutite in intelesul impozitului pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti, dupa caz, daca persoanele juridice sunt confirmate de catre entitatile nerezidente organizatoare si/sau filialele nerezidente ale acestora, mentionate la punctul 1, ca avand legatura cu pregatirea, organizarea si desfasurarea turneului.  in cazul persoanelor juridice romane, veniturile sunt neimpozabile daca acestea au ca scop unic pregatirea, organizarea si desfasurarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020. Pentru aceste persoane juridice romane sunt de asemenea neimpozabile si veniturile realizate din redevente si din distributii de active in caz de lichidare.

1.3. Veniturile realizate de persoane fizice nerezidente implicate in pregatirea, organizarea si desfasurarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 sunt venituri neimpozabile in intelesul impozitului pe venit si al impozitului pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti, dupa caz, daca persoanele fizice nerezidente sunt confirmate de catre entitatile nerezidente organizatoare si/sau filialele nerezidente ale acestora, mentionate la punctul 1, ca avand legatura cu pregatirea, organizarea si desfasurarea turneului.

1.4. Procedura de aplicare a prevederilor punctelor  1 - 1.3 se stabileste prin Ordin al ministrului finantelor publice, in termen de 15 zile de la publicarea prezentei ordonante de urgenta in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.”
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP propune adoptarea unor noi masuri fiscal-bugetare. Fara impozit pe venit pentru anumite entitati":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016