Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Presedintele ANAF: Pana in martie, am putea implementa un nou sistem de rambursare a TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 28 Nov. 2019
Tags: tva, rambursare tva, anaf

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Mirela Calugareanu, anunta ca, in prezent, Fiscul lucreaza la revizuirea procedurii de rambursare a taxei pe valoarea adaugata, urmand ca pana la finalul lunii martie 2020 sa se poata implementa noul sistem.

Prezenta la o conferinta organizata de publicatia CursdeGuvernare, presedintele ANAF, Mirela Calugareanu, recunoaste ca exista multe probleme in privinta rambursarii TVA, dar spune ca se lucreaza pentru implementarea unui nou sistem, pana la data de 31 martie 2020.

„In privinta rambursarilor de TVA, trebuie sa recunosc ca au existat si multe probleme. Dar deja lucram la revizuirea procedurii de rambursare a taxei pe valoarea adaugata, pentru ca, analizand istoricul rambursarilor si sumele rezultate ca urmare a inspectiilor fiscale, apreciem ca e nevoie sa revizuim intregul mecanism si ne-am propus ca, pana la 31 martie 2020, sa avem deja toate simularile facute, astfel incat sa putem implementa noul sistem de rambursare a taxei pe valoarea adaugata”, a declarat presedintele ANAF, Mirela Calugareanu, miercuri – 27 noiembrie.

De altfel, si prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban, vorbea, zilele trecute, despre problemele intampinate de ANAF in rambursarea TVA si promitea ca unul dintre obiectivele acestei noi rectificari bugetare este aducerea la zi a rambursarilor.

„Avem ca obiectiv in aceasta rectificare sa ajungem la zi cu rambursarea TVA-ului catre companii. Pentru ca este inadmisibil sa mentii in mod artificial un deficit si sa lipsesti companiile de dreptul lor legal, si anume de banii la care au dreptul prin rambursarea TVA-ului”, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.
 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Presedintele ANAF: Pana in martie, am putea implementa un nou sistem de rambursare a TVA":
Rating:

Nota: 3.17 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016