Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF organizeaza o noua sesiune de asistenta online pe tema completarii si depunerii Declaratiei Unice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 11 Iun. 2019
Tags: declaratia unica, anaf, asistenta online, oug 352019

Contribuabilii care inca se mai confrunta cu probleme in completarea si depunerea Declaratiei Unice vor primi ajutor din partea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), intr-o noua sesiune de asistenta online programata miercuri, 12 iunie 2019.

ANAF a anuntat pe pagina de facebook ca tema sesiunii de asistenta online de maine va fi “Completarea si depunerea Declaratiei Unice pentru declararea impozitului pe veniturile estimate/norma de venit a se realiza in Romania si contributiile sociale datorate in anul 2019”.
 
“Va asteptam miercuri, 12 iunie 2019 incepand cu ora 09:00, pe aceasta pagina Facebook. Cu un LIKE sau sHARE ne puteti ajuta sa facem cunoscuta tema acestei sesiuni”, a mai transmis institutia.

Pentru indrumare si asistenta in problematici care nu se incadreaza in aceasta tema contribuabilii pot apela la nr. 031.403.91.60 sau sa transmita solicitarea pe formularul de contact: https://www.anaf.ro/asistpublic/.

Aceasta sesiune este asteptata cu interes  de contribuabili mai ales ca modificarile legislatiei fiscale din ultima perioada au dus la un nou Ordin care modifica Declaratia Unica. In Monitorul Oficial nr. 452, de miercuri, 5 iunie 2019, a fost publicat Ordinul nr. 1437/2019 privind modificarea OPANAF nr. 49/2019 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a formularului "Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice".
 

Pe de alta parte, in Monitorul Oficial Partea I nr. 427 din 30.05.2019 a fost publicata Ordonanta de Urgenta nr. 35/2019 pentru adoptarea unor masuri fiscal-bugetare privind acordarea unor imprumuturi din Trezoreria statului si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Intre altele, OUG 35.2019 modifica si modul de depunere al Declaratiei Unice pentru persoanele fizice - declaratie care a fost introdusa anul trecut, comasand sapte declaratii fiscale. 

OUG 35/2019 abroga paragraful din  Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal care prevede ca Declaratia Unica se depune doar in format electronic. Astfel, se subintelege ca Declaratia Unica se poate depune si in format print. 
 
Totusi, sesiunea de asistenta online este un bun prilej pentru a afla modul in care se aplica prevederile celor doua acte normative.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF organizeaza o noua sesiune de asistenta online pe tema completarii si depunerii Declaratiei Unice":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016