keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

TVA executare silita

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Dec. 2010
Tags: tva, executare silita

Irina Coma, valabil la 07-Dec-2010Intrebare: In cursul executarii silite, societatea a cerut stingerea taxelor locale prin procedura de dare in plata, respectiv trecerea in proprietatea unitatii ...

Irina Coma, valabil la 07-Dec-2010

Intrebare: In cursul executarii silite, societatea a cerut stingerea taxelor locale prin procedura de dare in plata, respectiv trecerea in proprietatea unitatii administrativ teritoriale a unei cladiri. Cladirea este in proprietatea societatii din anul 2000, iar ultima reevaluare s-a facut in 2009. S-au respectat prevederile Normelor metodologice de aplicare a codului de procedura fiscala, art 163.

Pentru scoaterea din evidenta a cladirii, societatea trebuie sa emita factura cu TVA catre primarie? Nu este suficient procesul verbal de trecere in proprietatea primariei?

Pune si tu o intrebare Specialistilor in Fiscalitate
Detalii Click Aici


Raspuns:
Regimul de TVA la imobile este dat de art 141 alin.2 lit.f din Codul fiscal si normele metodologice de aplicare. Intrucat imobilul este vechi, in sensul Codului fiscal, fiind achizitionat de societatea dvs. din anul 2000, la vanzarea acestuia prin executare silita, nu se percepe TVA, operatiunea fiind scutita fara drept de deducere.

Referitor la facturare, art 155 alin 1 din Codul fiscal, prevede exceptie de la emiterea facturii, in sensul  ca nu este obligatorie emiterea facturii pentru livrari de bunuri/prestari de servicii care sunt scutite fara drept de deducere. Redam mai jos prevederile acestui articol:

„(1) Persoana impozabila care efectueaza o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decat o livrare/prestare fara drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) si (2), trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care ia nastere faptul generator al taxei, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa.”

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016