Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Vanzare de locuita intre persoane fizice. Impozite

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Oct. 2010
Tags: persoana fizica, tva

de Silviu Stoica, valabil la 17-Oct-2010Intrebare: Pentru o vanzare de locuita intre persoane fizice (nu PFA), se percep impozite?Raspuns:In primul rand, persoana fizica vanzatoare datoreaza impozit ...

de Silviu Stoica, valabil la 17-Oct-2010

Intrebare:

Pentru o vanzare de locuita intre persoane fizice (nu PFA), se percep impozite?

Raspuns:

In primul rand, persoana fizica vanzatoare datoreaza impozit pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal stabilit de art. 771 din Codul fiscal. Impozitul reprezinta o cota procentuala din valoarea de vanzare, care nu poate fi mai mica decat valoarea orientativa folosita de notarii publici, diferentiata in functie de perioada de detinere a imobilului (pana la 3 ani inclusiv si peste 3 ani) si de valoarea tranzactiei (pana la 200.000 lei inclusiv si peste aceasta suma). Cazurile in care nu se datoreaza impozitul sunt limitate, fiind prevazute la alin. 2 al art. 771 din Codul fiscal (reconstituirea dreptului de proprietate prin legi speciale si donatiile intre rude si afini pana la gradul al III-lea inclusiv, precum si intre soti). Impozitul se calculeaza si se incaseaza de notarul public inainte de autentificarea actului de vanzare-cumparare.
 
Nu dati detalii, dar trebuie sa stiti ca persoana fizica vanzatoare poate deveni si persoana impozabila in sensul TVA si, implicit, obligata la plata TVA, atunci cand imobilul vandut nu este o locuinta proprietate personala. Situatiile in care persoanele fizice pot intra sub incidenta TVA pentru vanzarile de bunuri imobile sunt explicitate la pct. 3 alin. 1-6 din Normele metodologice date in aplicarea art. 127 alin. 21 din Codul fiscal.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Vanzare de locuita intre persoane fizice. Impozite":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016