Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Indiferent ce opinii aveti, exercitati-va dreptul de vot!, indeamna politicienii, dar si analistii, la unison. Retorica (in)formatorilor de opinie a transformat un drept, pe care un individ decide ...
Indiferent ce opinii aveti, exercitati-va dreptul de vot!, indeamna politicienii, dar si analistii, la unison. Retorica (in)formatorilor de opinie a transformat un drept, pe care un individ decide daca si-l exercita sau nu, intr-o obligatie: daca nu votezi, nu existi! Dintr-o cetate de indivizi suverani, sofistii publici ne-au transformat intr-o republica de supusi.
Nu intamplator a fost interzis de Consiliul National al Audiovizualului clipul celor de la Antene – Alege-ti Stapanul. Absenteismul masiv de la alegerile locale in spatiul urban are si o alta explicatie: una economica.
Cifrele arata ca prezenta la vot se gaseste intr-o relatie invers proportionala cu impozitele si contributiile platite de populatie. In timp ce numarul votantilor a devenit din ce in ce mai redus, ponderea impozitelor asupra veniturilor, contributiile la bugetele de asigurari sociale, cotizatiile si alte impozite si taxe in totalul cheltuielilor gospodariilor s-a majorat de la 11,9% - in 2003 la 14,9% - in trimestrul IV 2007.
Ceea ce nu vor sa recunoasca politicienii e faptul ca, pentru a distribui linistiti resursele (spoliate de la proprietarii de drept – cetatenii cu drept de vot), pentru a-si justifica interventionismul in economie si in viata privata, politicienii au nevoie de legitimitatea pe care le-o da votul. Numai ca neprezentarea la urne este si ea un vot. Unul de revolta (poate chiar fiscala) insa!
Manual de politici contabile - Stick USB
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Elitele politice refuza sa accepte faptul ca romanii participa zilnic la o multime de referendumuri. Numai ca acestea nu sunt politice, ci economice si suspenda nu politicieni, ci companii. Politicienii sunt, la randul lor, produsul unui oligopol reprezentat de partidele politice. Puse in fata unui vot de blam, partidele prefera sa impuna standarde - vot uninominal, referendum constitutional, referendum de demitere a presedintelui etc.
Ca si in economie insa, interventionismul aduce costuri suplimentare si, foarte probabil, noile reguli vor fi facute in favoarea oligopolului, aflat in dubla (im)postura - si jucator, si judecator. Numai ca orasenii se pare ca au realizat acest lucru!
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Studiu de caz: Servicii export si compensari intre firme din state diferiteFMI nu recomanda reducerile bugetare rapidePenalitati TAXE locale refacturate. Intocmim factura cu TVA?Cum arata viitorul TVA-ului? Iata declaratiile ministrului de FinanteCod TVA anulat din oficiu, deducere TVA dupa reinregistrareUltimele articole
Vineri, 27 decembrie 2024, termenul limita de depunere a declaratiei 390 VIESRegim special de scutire TVA pentru intreprinderile miciFurnizori care NU transmit factura. Cum trebuie emisa autofactura de catre firmeAchizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Facturi emise pe numele salariatului. In ce conditii sunt deductibileArticole similare
Factura de import servicii din Turcia. TVAContributii PFA care obtine pierdere. Cand se datoreaza contributii sociale?Ministrul de finante a prezentat avantajele noului Cod fiscalANAF a colectat in primul trimestru din 2016 49,78 miliarde de leiImport bunuri in regim de consignatie. Regim TVAUltimele articole
Cum a fost modificat Codul Fiscal prin OUG 138/2024. Schimbarile se aplica din 1 ianuarie 2025Modificari IMPORTANTE aduse impozitului pe profit, suplimentar si pe veniturile microANAF: 2,74 milioane lei sume stabilite suplimentar, in urma inspectiilor din luna octombrie 2024Bunuri cu risc fiscal ridicat, confiscate de DGAF. Actiunile de control continua si in perioada urmatoareVenituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"