Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Indiferent ce opinii aveti, exercitati-va dreptul de vot!, indeamna politicienii, dar si analistii, la unison. Retorica (in)formatorilor de opinie a transformat un drept, pe care un individ decide ...
Indiferent ce opinii aveti, exercitati-va dreptul de vot!, indeamna politicienii, dar si analistii, la unison. Retorica (in)formatorilor de opinie a transformat un drept, pe care un individ decide daca si-l exercita sau nu, intr-o obligatie: daca nu votezi, nu existi! Dintr-o cetate de indivizi suverani, sofistii publici ne-au transformat intr-o republica de supusi.
Nu intamplator a fost interzis de Consiliul National al Audiovizualului clipul celor de la Antene – Alege-ti Stapanul. Absenteismul masiv de la alegerile locale in spatiul urban are si o alta explicatie: una economica.
Cifrele arata ca prezenta la vot se gaseste intr-o relatie invers proportionala cu impozitele si contributiile platite de populatie. In timp ce numarul votantilor a devenit din ce in ce mai redus, ponderea impozitelor asupra veniturilor, contributiile la bugetele de asigurari sociale, cotizatiile si alte impozite si taxe in totalul cheltuielilor gospodariilor s-a majorat de la 11,9% - in 2003 la 14,9% - in trimestrul IV 2007.
Ceea ce nu vor sa recunoasca politicienii e faptul ca, pentru a distribui linistiti resursele (spoliate de la proprietarii de drept – cetatenii cu drept de vot), pentru a-si justifica interventionismul in economie si in viata privata, politicienii au nevoie de legitimitatea pe care le-o da votul. Numai ca neprezentarea la urne este si ea un vot. Unul de revolta (poate chiar fiscala) insa!
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Examen Consultant Fiscal 2024
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Elitele politice refuza sa accepte faptul ca romanii participa zilnic la o multime de referendumuri. Numai ca acestea nu sunt politice, ci economice si suspenda nu politicieni, ci companii. Politicienii sunt, la randul lor, produsul unui oligopol reprezentat de partidele politice. Puse in fata unui vot de blam, partidele prefera sa impuna standarde - vot uninominal, referendum constitutional, referendum de demitere a presedintelui etc.
Ca si in economie insa, interventionismul aduce costuri suplimentare si, foarte probabil, noile reguli vor fi facute in favoarea oligopolului, aflat in dubla (im)postura - si jucator, si judecator. Numai ca orasenii se pare ca au realizat acest lucru!
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Deducerea TVA pentru combustibili. Conditii care tin de companiiCe inseamna sa fii platitor de TVA ca firma mica?Oferte de munca - Slujbe disponibile acumRefacturare costuri de deplasare in stat membru UEEmiterea ulterioara a facturii, in baza bonului fiscal. Situatii de care firmele se pot lovi in aplicarea legiiUltimele articole
Cum trebuie declarat impozitul pe profit pentru trim. III 2024. Speta importantaGrup fiscal. Cine are obligatia de a raspunde la Notificarea de conformare e-TVAImpozitarea veniturilor din strainatate: Ce trebuie sa stii si cum te poate ajuta un avocat fiscalDoua situatii in care se poate modifica perioada fiscala pentru TVA de la trimestru la lunaD100 in 2024, depusa eronat pentru o alta luna. Cum se pot rectifica dateleArticole similare
Important: Declararea si plata impozitului pe profit pentru anul 2010Studiu de caz: Rezolutiunea in cazul achizitiei unui sediu socialStudiu de caz: Contract de comision si obligatia de autorizare. Venituri din strainatateTaxe si IMPOZITE: CE este nou si MODUL in care afecteaza companiile din RomaniaImpozitare PFA: 3 studii de caz utile pentru contribuabiliUltimele articole
Cum trebuie declarat impozitul pe profit pentru trim. III 2024. Speta importantaImpozitarea veniturilor din strainatate: Ce trebuie sa stii si cum te poate ajuta un avocat fiscalD100 in 2024, depusa eronat pentru o alta luna. Cum se pot rectifica datelePrime acordate anagajatilor de Craciun. Sunt deductibile aceste cheltuieli?Esalonare la plata obligatii fiscale. Cum pot firmele sa beneficieze si de amnistia fiscala (OUG 107/2024)Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"