Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Incepand din noul an, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a trecut la o noua identitate vizuala, fiind modificate siglele institutiei si ale structurilor subordonate, alaturi de sigla generala a A.N.A.F. Vor exista sigle specifice pentru Directia Generala Antifrauda Fiscala, Directia Generala a Vamilor, Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, precum si pentru Directiile Generale Regionale ale Finantelor Publice, anunta Fiscul intr-un comunicat. (vezi toate siglele in documentul atasat).
Sigla Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si siglele structurilor sale subordonate, sunt construite pe baza aceleiasi arhitecturi grafice, constand dintr-un: logotip ANAF, simbol si decriptor.
Logotip-ul A.N.A.F. are aceeasi reprezentare grafica, atat in sigla Agentiei Nationale de Administrare Fiscala cat si in siglele structurilor sale fara personalitate juridica sau ale unitatilor teritoriale ale acesteia. Logotip-ul consta din acronimul "A.N.A.F.". Decupajul interior al literei A este insotit de o forma semi-circulara, paralela cu latura ingusta a triunghiului interior al literei, din aceasta alaturare rezultand un element grafic in forma unui taler de balanta. Ansamblul este folosit in ambele litere A din cadrul acronimului "A.N.A.F".
Pentru Directia Generala Antifrauda Fiscala simbolul consta intr-un profil cap de acvila, orientat spre stanga, de culoare alba, incadrat intr-un patrat de culoare rosie.
In cazul Directiei Generale a Vamilor, logotipului ii este asociat simbolul astrologic al comertului constand intr-un baston inaripat cu doi serpi incolaciti in jurul lui, in culoare albastra.
Simbolul Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili este reprezentat printr-o serie de trei trapeze dreptunghice dispuse vertical si paralel, in culoare albastra, primul trapez din stanga avand o inaltime inferioara celorlalte doua ale caror dimensiuni sunt identice.
Pentru Directiile Generale Regionale ale Finantelor Publice a fost adoptat ca simbol conturul hartii Romaniei, in culoare albastra, cu evidentierea de culoare alba a competentei teritoriale a unitatii respective.
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Redefinirea identitatii vizuale a institutiei a fost realizata in cadrul unui amplu proiect cu finantare din fonduri europene avand ca obiectiv dezvoltarea unui parteneriat viabil intre A.N.A.F. si contribuabili.
Valoarea totala eligibila a proiectului (fara TVA) este de 7.090.815,63 lei din care:
- 6.027.193.54 lei - valoare eligibila nerambursabila din Fondul Social European;
- 1.063.622,39 lei - cofinantarea eligibila a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in calitate de beneficiar.
Proiectul se desfasoara pe o perioada de 34 luni.
Obiectiv: Cresterea gradului de conformare voluntara a contribuabililor prin consolidarea civismului fiscal.
Scop: Crearea unui mecanism decizional consultativ pentru activitatea de administrare a veniturilor publice.
Principalele activitati ale proiectului presupun dezvoltarea si implementarea unei analize a componentei relationale contribuabil - administratie fiscala, constientizarea si educarea fiscala a contribuabililor, construirea unui mecanism decizional consultativ A.N.A.F. - contribuabili si instruirea unui numar de 188 de functionari publici in vederea elaborarii si dezvoltarii unor proceduri si instrumente de comunicare precum si a gestionarii unei campanii media ce vor eficientiza relatia cu contribuabilii.
Sigla A.N.A.F. a fost aprobata prin Ordinul presedintelui A.N.A.F. nr. 3504/13.11.2013, publicat in Monitorul Oficial nr. 704/18.11.2013 si va fi utilizata incepand cu data de 1 ianuarie 2014.
Sursa: descarc.ro
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Codul fiscal – noi modificariCresteri retroactive ale nivelului contributiilor socialeConventii civile vs. contracte individuale de muncaSchimbari in mediul financiar. Noile TAXE SI IMPOZITE pana in 2016A venit Pastele cu cadouri!Ultimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
Furnizor in insolventa. Deducerea TVA si a cheltuieliiMinistrul Finantelor, despre rectificarea bugetara: Nu s-a decis nimic. Va fi postata pe site-ul MFP saptamana aceastaGuvernul vrea sa subventioneze dobanzile la creditele unor firme privateCe masuri sunt incluse in Strategia Nationala Anticoruptie 2016-2020?Se apropie data-limita pentru decontul privind accizeleUltimele articole
E-TVA: Ar putea fi PROROGATA pana la 1 iulie 2025 obligatia de transmitere a verificarii diferentelor la RO e-TVAPROIECT OUG privind E-Factura: Din 2025 identificarea prin CNP va fi optionalaModificari IMPORTANTE aduse impozitului pe profit, suplimentar si pe veniturile microOUG 41/2022 privind E-Transport, modificat prin OUG 129/2024. Tabel comparativ cu schimbarilePROIECT: Noi ajustari privind Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVAAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"