Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Incepand din noul an, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a trecut la o noua identitate vizuala, fiind modificate siglele institutiei si ale structurilor subordonate, alaturi de sigla generala a A.N.A.F. Vor exista sigle specifice pentru Directia Generala Antifrauda Fiscala, Directia Generala a Vamilor, Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, precum si pentru Directiile Generale Regionale ale Finantelor Publice, anunta Fiscul intr-un comunicat. (vezi toate siglele in documentul atasat).
Sigla Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si siglele structurilor sale subordonate, sunt construite pe baza aceleiasi arhitecturi grafice, constand dintr-un: logotip ANAF, simbol si decriptor.
Logotip-ul A.N.A.F. are aceeasi reprezentare grafica, atat in sigla Agentiei Nationale de Administrare Fiscala cat si in siglele structurilor sale fara personalitate juridica sau ale unitatilor teritoriale ale acesteia. Logotip-ul consta din acronimul "A.N.A.F.". Decupajul interior al literei A este insotit de o forma semi-circulara, paralela cu latura ingusta a triunghiului interior al literei, din aceasta alaturare rezultand un element grafic in forma unui taler de balanta. Ansamblul este folosit in ambele litere A din cadrul acronimului "A.N.A.F".
Pentru Directia Generala Antifrauda Fiscala simbolul consta intr-un profil cap de acvila, orientat spre stanga, de culoare alba, incadrat intr-un patrat de culoare rosie.
In cazul Directiei Generale a Vamilor, logotipului ii este asociat simbolul astrologic al comertului constand intr-un baston inaripat cu doi serpi incolaciti in jurul lui, in culoare albastra.
Simbolul Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili este reprezentat printr-o serie de trei trapeze dreptunghice dispuse vertical si paralel, in culoare albastra, primul trapez din stanga avand o inaltime inferioara celorlalte doua ale caror dimensiuni sunt identice.
Pentru Directiile Generale Regionale ale Finantelor Publice a fost adoptat ca simbol conturul hartii Romaniei, in culoare albastra, cu evidentierea de culoare alba a competentei teritoriale a unitatii respective.

Cartea verde a Contabilitatii 2023 varianta online

Cartea verde a contabilitatii 2023 varianta tiparita

Examen consultant fiscal 2023
Redefinirea identitatii vizuale a institutiei a fost realizata in cadrul unui amplu proiect cu finantare din fonduri europene avand ca obiectiv dezvoltarea unui parteneriat viabil intre A.N.A.F. si contribuabili.
Valoarea totala eligibila a proiectului (fara TVA) este de 7.090.815,63 lei din care:
- 6.027.193.54 lei - valoare eligibila nerambursabila din Fondul Social European;
- 1.063.622,39 lei - cofinantarea eligibila a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in calitate de beneficiar.
Proiectul se desfasoara pe o perioada de 34 luni.
Obiectiv: Cresterea gradului de conformare voluntara a contribuabililor prin consolidarea civismului fiscal.
Scop: Crearea unui mecanism decizional consultativ pentru activitatea de administrare a veniturilor publice.
Principalele activitati ale proiectului presupun dezvoltarea si implementarea unei analize a componentei relationale contribuabil - administratie fiscala, constientizarea si educarea fiscala a contribuabililor, construirea unui mecanism decizional consultativ A.N.A.F. - contribuabili si instruirea unui numar de 188 de functionari publici in vederea elaborarii si dezvoltarii unor proceduri si instrumente de comunicare precum si a gestionarii unei campanii media ce vor eficientiza relatia cu contribuabilii.
Sigla A.N.A.F. a fost aprobata prin Ordinul presedintelui A.N.A.F. nr. 3504/13.11.2013, publicat in Monitorul Oficial nr. 704/18.11.2013 si va fi utilizata incepand cu data de 1 ianuarie 2014.
Sursa: descarc.ro

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
ASF: Salarii compensatorii zero daca vreunul dintre membrii conducerii are mandatul intreruptIncasare partiala facturi. Cum tratam facturile?Venituri din marca inregistrata. Ce taxe datoram?MFP a publicat un nou proiect privind institutiile de credit si adecvarea capitaluluiNormele metodologice din Codul fiscal se modifica. Vezi proiectul!Ultimele articole
Contabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilEsti specialist in domeniul fiscal-contabil? Cunosti la perfectie legislatia? Rentrop& Straton te asteapta in echipa!Ce taxe trebuie sa platesti in Romania daca ai o afacere. Lista COMPLETAProtejati-va eficient impotriva sanctiunilor INJUSTE dispuse de ANAF! Hotarari CJUE si ICCJ care sunt in avantajul dumneavoastraLipsa numerar in casierie. Soldul este considerat cheltuiala deductibila sau nedeductibila la calculul impozitului?Articole similare
Activitati economice scutite de TVA fara drept de deducere a TVA. Persoana impozabila mixta. Pro rata572 milioane de euro pentru combaterea saraciei si excluziunii socialePosibilitati noi de finantare dedicate sprijinirii romanilor de pretutindeniTaxa de poluare recuperata in instanta se plateste in 5 aniPROIECT: Medicamentele pentru indicatii terapeutice ar putea fi decontate de statUltimele articole
Ciolacu: Salariul minim brut in constructii va creste la 4.500 leiModificari fiscale. Plafonul pentru scutirea de impozit in anumite domenii ramane la 10.000 leiModificari fiscale 2023: Firmele vor plati CASS de 10% pentru tichetele de masa acordate salariatilorDin 1 iulie 2024 va fi introdus un impozit de 70% pentru veniturile care NU pot fi justificate de persoanele fiziceTichetele de masa ar putea fi impozitate cu 10% daca noul pachet de masuri fiscale va fi promulgat de Presedinte
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz"