Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Mai multe intreprinderi mici vor primi finantare. Prima runda de granturi europene

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Iul. 2014 Exclusiv
Tags: intreprinderi, finantare, intreprinderi mici, inovarea, imm-uri, comisia europeana, granturi

Recent, Comisia Europeana anunta primele rezultate in cadrul noului sau instrument pentru IMM-uri, dotat cu un buget de 3 miliarde de euro, lansat in cadrul programului Orizont 2020, pentru a ajuta intreprinderile mici inovatoare sa transpuna ideile din laborator in piata. in total, 155 de IMM-uri din 21 de tari (state membre ale UE sau tari asociate la programul Orizont 2020) vor primi, fiecare, 50 000 de de euro pentru a finanta studii de fezabilitate menite sa contribuie la dezvoltarea propriilor strategii in materie de inovare.


De asemenea, IMM-­urile pot beneficia de pana la trei zile de instruire in domeniul afacerilor.

In prima runda, IMM-urile spaniole au avut un succes deosebit, fiind selectate 39 de propuneri, urmate indeaproape de IMM-urile din Marea Britanie si din Italia. in total, au existat 2 666 de cereri pentru primele granturi. Candidatii selectionati vor fi informati in mod oficial in luna august de catre Agentia Executiva pentru IMM-uri (EASME), cea care gestioneaza programul.
      

Máire Geoghegan-Quinn, comisarul european pentru cercetare, inovare si stiinta, a declarat: "Reactia la noul instrument pentru IMM-uri este incurajatoare. Exista in mod clar cerere pe piata pentru acest tip de sprijin. Speram ca multe dintre planurile de afaceri finantate vor ajunge la stadiul de produse si servicii reale, care sa genereze crestere economica si noi locuri de munca in economiile noastre. Dorim sa sustinem cresterea campionilor inovarii!"
    
Instrumentul pentru IMM-uri este un element-cheie al finantarii intreprinderilor mici, disponibil in cadrul programului Orizont 2020. Dispunand de un buget de aproximativ 3 miliarde de euro pentru o perioada de sapte ani, el ofera granturi rapide si simple pentru studii de fezabilitate realizate de intreprinderile inovatoare (faza 1) si pentru proiecte demonstrative (faza 2). in plus, conceptele suficient de mature pentru a beneficia de investitii pot sa beneficieze si de consiliere in dezvoltarea afacerilor si de alte servicii de sprijin (faza 3).
    
Prin intermediul instrumentului pentru IMM-uri, Uniunea Europeana doreste sa finanteze cele mai inovatoare intreprinderi mici, cu un mare potential de crestere. Procesul de solicitare a finantarilor este facil, insa finantarea va fi acordata doar celor mai bune proiecte. Temele eligibile sunt prezentate in programul de lucru privind "Inovarea in IMM­uri", aferent programului Orizont 2020.
    
Cererile pot fi transmise in orice moment, dar sunt evaluate de patru ori pe an. Rezultatele se refera la cererile primite pana la primul termen al fazei 1 de acordare a granturilor, 18 iunie 2014. Urmatoarele termene pentru evaluare sunt 24 septembrie 2014 pentru faza 1 si 9 octombrie pentru faza 2.

Aproximativ 645 de proiecte (aflate in faza 1 si 2) ar urma sa fie finantate in 2014, cifra urmand sa ajunga la 670 in 2015.


Sursa: Comisia Europeana
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Mai multe intreprinderi mici vor primi finantare. Prima runda de granturi europene":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016