Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache
la 31 Dec. 2019
In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 815 din 8 octombrie 2019 a fost publicata Legea nr. 172/2019 pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Legea nr. 172/2019 a intrat in vigoare de la 11 octombrie 2019.
Legea are un singur articol care vizeaza modificarea si completarea a doua articole din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Este vorba de modificari aduse TITLULUI VII – Taxa pe valoarea adaugata. In primul rand s-au adus schimbari Art. 270. – Livrarea de bunuri, dar si Art. 316. – Inregistrarea persoanelor impozabile in scopuri de TVA.
Extras din Legea 172/2019
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
Articol unic. –
Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 688 din 10 septembrie 2015, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
1. La articolul 270 alineatul (3), litera b) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"b) transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor, in urma executarii silite, cu exceptia situatiei in care sunt transferate bunuri imobile de o persoana impozabila unei institutii publice in scopul stingerii unei obligatii fiscale restante;".
2. La articolul 270 alineatul (4), litera c) se abroga.

Agricultura Noutati fiscal-contabile Monografii contabile specifice

Cartea verde a Contabilitatii 2023 varianta online

Manual de politici contabile - Stick USB
3. La articolul 316, alineatul (9) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(9) Prin exceptie de la prevederile alin. (8), organele fiscale competente nu inregistreaza in scopuri de TVA persoana impozabila, societate cu sediul activitatii economice in Romania, infiintata in baza Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care prezinta risc fiscal ridicat. Prin normele metodologice se stabilesc criteriile pentru evaluarea riscului fiscal."
4. La articolul 316 alineatul (11), litera h) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"h) daca persoana impozabila, societate cu sediul activitatii economice in Romania, infiintata in baza Legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, supusa inmatricularii la registrul comertului, prezinta risc fiscal ridicat. Prin normele metodologice se stabilesc criteriile pentru evaluarea riscului fiscal."
Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul "Legea nr. 172/2019: Se modifica Legea 227/2015 privind Codul fiscal":
Rating:
Nota: 4.88 din 5 din 13 voturi
Rating:
Nota: 4.88 din 5 din 13 voturi
Articole similare
Depasire plafon scutire TVA. Deducere TVA anteriorPromotii. Impozit pe profit. TVAFormulare pentru persoane inregistrate sau neinregistrate in scopuri TVAFormularul 012 se modifica. Contribuabilii pot opta ca anul fiscal sa corespunda exercitiului financiarAnaliza zilei: Tranzactiile intre persoane afiliate sunt excluse de la aplicarea sistemului TVA la incasareUltimele articole
Vineri, 31 martie 2023, este termenul limita pentru depunerea formularului 398-Declaratie speciala de TVA (VAT Return One Stop)Impozite pe salarii si contributii sociale. Care este termenul de declarare si de plata?Declaratia 101: Ce modificari a suferit formularul prin Ordinul 310/2023 si care sunt noile instructiuni de completareCum pot trece microintreprinderile la plata impozitului pe profit in 2023?SAF-T: De cand depun D406 firmele incadrate in categoria contribuabililor mijlocii din 1 ianuarie 2023?
Mai multe articole despre codul fiscal
Articole similare
Valoarea arieratelor nerecuperabile din TVA a ajuns la 7,1 miliarde de leiIncidenta asupra TVA a noilor modificari ale Codului de procedura fiscalaDeducere cheltuieli protocol cu partenerii de afaceri. Cum tratam facturile?Conditii in care persoanele impozabile pot deduce taxa aferenta achizitiilor ( din punct de vedere al TVA)MFP propune REDUCEREA TVA la 5% pentru servicii de cazare, catering si activitati recreativeUltimele articole
Vineri, 31 martie 2023, este termenul limita pentru depunerea formularului 398-Declaratie speciala de TVA (VAT Return One Stop)Ordinul 14/2023: Din 1 aprilie facturile la gaze pot fi esalonate, la cerere, pe o perioada de minimum 3 luniSAF-T: De cand depun D406 firmele incadrate in categoria contribuabililor mijlocii din 1 ianuarie 2023?Cum se inregistreaza in contabilitate diferentele de curs valutar?PFA inregistrat in 2023. Ce obligatii fiscale are?
Mai multe articole despre tva

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA in 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"