Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Conform art. 76, alin. 4), lit. b) nu sunt impozabile "drepturile de hrana acordate de angajatori angajatilor, in conformitate cu legislatia in vigoare". Ce companii sunt eligibile pentru aplicarea acestui articol, care sunt conditiile de acordare si ce documente sunt necesare? Multumesc.
Potrivit art. 76 alin. (4) lit. b) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, Urmatoarele venituri nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit: (...) b) drepturile de hrana acordate de angajatori angajatilor, in conformitate cu legislatia in vigoare.
Potrivit pct.13 lit. a) d) din Normele metodologice emise in aplicarea Codului fiscal, In sensul prevederilor art. 76 alin. (4) lit. b) din Codul fiscal, in categoria drepturilor de hrana acordate de angajatori angajatilor, potrivit legii, se cuprind:
a) alocatiile zilnice de hrana pentru activitatea sportiva de performanta, interna si internationala, diferentiata pe categorii de actiuni;
Astfel, contravaloarea hranei acordate salariatilor este neimpozabila la nivelul salariatului, doar in situatiile prevazute mai sus.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Manual de politici contabile - Stick USB
Examen Consultant Fiscal 2024
Daca nu sunt indeplinite conditiile anterioare, valoarea hranei acordata salariatilor se introduce pe stat, iar la aceasta suma se retin salariatului contributiile de asigurari sociale si impozit pe salarii si se calculeaza contributia asiguratorie pentru munca.
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Omisiunea constituirii rezervei legale. Ce TRATAMENT FISCAL aplicam rezervelor?Achizitie intracomunitara de bunuri. TRATAMENT FISCAL TVASistemul Garantie-Returnare devine functional. Cu ce dificultati se vor confrunta contabilii de la 30 noiembrie 2023?Tratamentul FISCAL al cheltuielilor cu achizitionarea caselor de marcat, conform Legii 153/2020. Informare ANAFArgumente privind aplicarea regimului de deducere de catre locatarUltimele articole
Firme care inchiriaza autoturisme catre actionari. Care este tratamentul fiscal in acest cazFacturi netrimise prin E-Factura. Care este tratamentul fiscal pentru impozitul pe profit si TVACheltuieli deplasare nejustificate. TRATAMENT FISCALTratamentul fiscal al chiriei platite in 2023 pentru 2024TVA Intracomunitar: ghidul completAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"