Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In cazul casarii mijloacelor fixe cu valoarea fiscala incomplet amortizata cheltuielile sunt cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile daca scoaterea din functiune a activului este urmata de dezmembrarea acestuia si valorificarea partilor componente rezultate, prin vanzare sau prin folosirea in activitatea curenta a contribuabilului.
Casarea mijloacelor fixe cu valoarea fiscala complet amortizata nu influenteaza impozitul pe veniturile microintreprinderilor/impozitul pe profit.
In ceea ce priveste taxa pe valoare adaugata, conform art. 305 alin. (4) lit. d) pct. 4. din Codul fiscal nu se ajusteaza taxa deductibila in cazul casarii unui bun de capital.
Casarea activelor corporale fixe care sunt bunuri de capital nu implica efectuarea de ajustari ale taxei deduse. Prin casare, in sensul TVA, se intelege operatia de scoatere din functiune a activului respectiv, urmata de dezmembrarea acestuia, indiferent daca partile componente rezultate sunt sau nu sunt valorificate.
Asadar, casarea bunurilor de capital nu implica ajustarea taxei pe valoarea adaugata dedusa daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Demolarea unor constructii, achizitionate impreuna cu suprafata de teren pe care au fost edificate, nu determina obligatia de ajustare a deducerii initiale a taxei pe valoarea adaugata aferente achizitionarii constructiilor care au fost demolate, daca persoana impozabila face dovada intentiei, confirmata cu elemente obiective, ca suprafata de teren pe care erau edificate constructiile continua sa fie utilizata in scopul operatiunilor sale taxabile, cum ar fi, de exemplu, edificarea altor constructii destinate unor operatiuni taxabile.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
TVA - Scutiri pentru importul de bunuri si pentru achizitii intracomunitareAveti Caietul Conferintei Nationale de Contabilitate?Anularea dreptului de deducere pentru bunuri imobile. Cum procedam in ce priveste TVA-ul?Achizitie cereale pe baza de borderou. Ce TRATAMENT FISCAL se aplica veniturilor din activitati agricole?Depasire plafon pentru inregistrarea in scop de TVA in luna iunie. Ce consecinte apar din cauza neinregistrarii?Ultimele articole
Cheltuieli cu ocazia petrecerilor de Craciun pentru angajati. Cum sunt considerate dpdv fiscalFirme care inchiriaza autoturisme catre actionari. Care este tratamentul fiscal in acest cazFacturi netrimise prin E-Factura. Care este tratamentul fiscal pentru impozitul pe profit si TVACheltuieli deplasare nejustificate. TRATAMENT FISCALTratamentul fiscal al chiriei platite in 2023 pentru 2024Articole similare
Procedura CASARE MIJLOACE FIXECasarea mijloacelor fixe. Societate aflata in inactivitateAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"